VIDEO Marinar mort în mare, la Constanţa

Doi marinari au căzut, azi-noapte, de pe un vas ancorat în Portul Constanţa, în apele reci ale Mării Negre. Operaţiunea de salvare a început imediat cum s-a dat alarma, iar pompierii i-au scos din apă pe cei doi. Din păcate, din cauza hipotermiei, unul s-a stins la spital. Celălalt este în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa prognosticului stării sale de sănătate.

Era trecut de miezul nopţii când s-a dat alarma la ISU Dobrogea. Un apel la 112 anunţa că doi marinari au căzut în apă în portul Constanţa. Imediat două autospeciale şi trei ambulanţe au pornit spre locul accidentului. Pompierii şi poliţiştii de la Garda de Coastă s-au mobilizat pentru a-i scoate pe cei doi din mare.

Cei doi bărbaţi sunt marinari bătrâni, care lucrau în tura de noapte la remorcherele din Port. Salvatorii i-au găsit în timp ce pluteau între navele legate la cheu şi malul de beton. Erau îngheţaţi şi abia mai reuşeau să se menţină la suprafaţă.

Operaţiunea de salvare a fost una extrem de dificilă şi a durat câteva zeci de minute.

Din păcate, unul dintre marinari a murit, câteva ore mai târziu, la spital. Celălalt este în comă şi se luptă să trăiască.

Cazul este investigat acum de poliţişti.

Pentru că accidentul a avut în timpul orelor de serviciu, inspectorii de muncă investighează şi ei împrejurările în care s-a produs tragedia.

Loading...