VIDEO Incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Un pacient a dat foc izolatorului

Ultima actualizare:

    Toți pacienții au fost evacuați, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului Sursă foto: ISU Olt
Toți pacienții au fost evacuați, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului Sursă foto: ISU Olt

Alarmă de incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. 37 de persoane au fost evacuate și 4 persoane s-au intoxicat. Pompierii au intervenit, iar incendiul a fost lichidat.

UPDATE În urma incendiului, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților pentru a se interesa de starea acestora precum și de locul în care au fost transferați. Numărul de telefon la care pot apela este: 0722.359.050

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a luat foc. Incendiul a izbucnit miercuri, 21 aprilie, în jurul orei 11.40.

Pentru gestionarea situației au acționat, de la ISU Olt: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, de la ISU Dolj: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil, de la ISU Teleorman: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD, de la ISU Vâlcea: 2 ambulanțe SMURD.

Incendiul care s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina a fost lichidat după intrvenția pompierilor. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului și la etajul 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. 

Se pare că unul dintre pacienți a declanșat incendiul. „La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a Secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea,” a declarat Dan Stana, managerul Spitalului Județean Slatina, pentru Digi24.

Potrivit primelor informații, 22 de pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net