VIDEO Imaginile dezastrului! Sinistrații, cărați pe brațe de pompieri prin ape

Ultima actualizare:

    Sinistrații au fost scoși din ape pe brațe de pompieriFotografii: ISU Vaslui/ISU Bacău
Sinistrații au fost scoși din ape pe brațe de pompieriFotografii: ISU Vaslui/ISU Bacău

A fost prăpăd azi-noapte, dar și în această dimineață în multe zone din țară. Localități întregi sunt sub ape, iar pompierii se chinuie ca să salveze sinistrații. Bătrânii și bolnavii sunt cărați pe brațe prin ape de salvatori.

Ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. Așa arată vremea în România de câteva zile încoace.

Avertizările emise, ieri, de meteorologi au produs efecte în opt județe (Argeș, Bacău, Călărași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vaslui), unde sute de gospodării au fost inundate.

Sute de curți și zeci de case au fost inundate

Potrivit IGSU, 137 de curți și 17 case sunt sub ape, plus două subsoluri afectate.

”În contextul fenomenelor de vreme rea prognozate pentru această perioadă, în intervalul 6 mai, ora 14.00, 7 mai, ora 7.00, peste 3.900 de pompieri militari din 26 județe au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele afectate. De asemenea, din cauza manifestării fenomenelor meteorologice nefavorabile, trei drumuri naționale ( DN 2F, DN 11A și DN 15D)  și trei drumuri județene ( DJ 102, DJ 153C și DJ 159A) au fost afectate din cauza apei acumulate pe carosabil sau a aluviunilor. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în cinci localități din județul Vrancea sunt semnalate probleme, iar pentru remedierea situației, echipe de intervenție ale furnizorului de curent se află în teren. La acest moment, pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, salvatorii intervin în județele Argeș, Neamț și Vaslui pentru degajarea apei și aluviunilor de pe carosabil (DN 15D, DJ 159A și DC 26 ) și pentru evacuarea apei din 20 case și 24 curți”, anunță autoritățile.

Sute de gospodării au fost inundate în ultimele ore
Sute de gospodării au fost inundate în ultimele ore

Pompierii scot apa din case și duc sinistrații în locuri ferite

O situație deosebită a fost înregistrată în județul Vaslui, unde, din cauza depășirii cotelor de inundații pe râurile Bârlad și Gârboveta, pentru protecția populației din zonele posibil afectate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

Aici s-au înregistrat ploi însemnate cantitativ, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte, precum și scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie. Oamenii au fost scoși pe brațe de salvatori din locuințele inundate.

E cod portocaliu de inundații pe Râul Someșul Mare

Și în localitățile Negri și Mâgla, din județul Bacău, 50 de pompieri intervin la această oră pentru evacuarea apei din curți și locuințe. Și pericolul nu a dispărut deocamdată. Până diseară, la ora 23.00, se află în vigoare informarea de vreme rea.

În plus, a fost emisă o nouă averizare hidrologică de cod portocaliu de inundații pe Râul Someșul Mare, județul Bistrița-Năsăud.

Străzile din localitățile Negri și Mâgla, din Bacău, sunt și ele sub ape
Străzile din localitățile Negri și Mâgla, din Bacău, sunt și ele sub ape

Astfel, cei din localitatea Budacu de Jos au primit avertizări prin sistemul RO-Alert. Echipe de pompieri și reprezentanți ai autorităților locale se află în teren pentru monitorizare.

În funcție de evoluția situației, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net