VIDEO Diana Șoșoacă, baie de mulțime la protestul minerilor: "Jos masca, pandemia a luat sfârșit"

Ultima actualizare:

    Diana Șoșoacă, în mijlocul mulțimiiFoto: Daniel Guţă / Adevărul
Diana Șoșoacă, în mijlocul mulțimiiFoto: Daniel Guţă / Adevărul

Protestul început săptămâna trecută la Exploatarea Minieră Lupeni a luat amploare. Sâmbătă, senatoarea Diana Șoșoacă şi-a făcut apariţia în Valea Jiului, acolo unde minerii protesteză de cinci zile şi refuză să iasă din subteran. Diana Șoșoacă a fost primită cu aplauze la Lupeni de rudelor minerilor, cărora le promite soluţii. Diana Șoșoacă a făcut baie de mulțime, s-a îmbrățișat cu oamenii și nu a mai ținut cont de distanțarea socială.

Senatoarea Diana Şoşoacă a ajuns sâmbătă la Mina Lupeni, unde zeci de mineri protestează după ce nu şi-au mai primit salariile. În ciuda faptului că guvernanţi au promis să până în 26 februarie îşi vor primi plățile restante, minerii nu renunţă la protest. Senatorul Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să coboare în mină, așa că mai mulţi mineri au ieşit din subteran pentru a vorbi cu fostul senator AUR. Când le-a auzit povestea, Şoşoacă a izbucnit în lacrimi. Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

„Știți de ce nu m-au lăsat să intru? Pentru că așa am putut să aflu tot. Eu nu știu cine n-ar putea să plângă când vezi ce-i acolo. Nu mi-am închipuit vreodată că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine. Domnule… pentru 1700 lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine? Niște mizerabili care sunt la putere. Nu și-au văzut familiile. Unul are nevasta gravidă, nu știe nimic despre ea, sunt șase oameni internați. Aerul e atat de rarefiat acolo… Minerii nu vor renunța. Mă duc să le iau vitamine. Unde-s toți? Aici trebuia să fie tot guvernul și parlamentul României”, a spus Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a chemat minerii la București

În noaptea de miercuri spre joi, oamenii au oprit lucrul, iar joi dimineaţă, la finalul programului, au refuzat să mai iasă din mină. Minerii nu vor să mai aştepte până la sfârşitul lunii februarie, pentru a-şi primi salariile. Preluând micofonul și profitând de situația tensionată de la fața locului, senatoarea Diana Șoșoacă le-a propus minerilor să vină la București, să protesteze: ”De ce să nu luăm noi o aprobare şi să veniţi să protestaţi la Bucureşti? Aici, ei nu vor veni. Nu au curaj, le este frică. Ei sunt cu şoferi, cu elicoptere. Suntem o mână de parlamentari care vă susţinem. Nu cedaţi! Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluţii, credeţi-mă!”, a spus Şoşoacă, potrivit Adevarul.ro

Diana Șoșoacă și-a continuat discursul anti-pandemie

Senatorul Diana Şoşoacă, invitată să se adreseze oamenilor, a vorbit cel mai mult. S-a plâns că nu este lăsată să coboare în subteran şi le-a transmis oamenilor că se va întoarce la Lupeni, pentru a intra în mină, într-una din zilele următoare, de îndată ce va primi aprobarea conducerii CEH. „Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice”, le-a spus Diana Şoşoacă participanţilor la protest. Apoi, discursul parlamentarului a deviat spre tema restricţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19. „Pandemia a luat sfârşit. Nu mai există pandemie în România, cum nu mai există la nivel mondial”, a afirmat aceasta. „Le-am spus tuturor, hai, jos masca pentru că nu are rost”, a completat Diana Şoşoacă, scrie Adevarul.ro. Nici ea, nici primarul Lucian Resmeriţă nu au purtat mască.

Citește și:

Galerie foto de la Lupeni

Diana Şoşoacă a confiscat protestul din Valea Jiului. Vrea să aducă minerii la Bucureşti VIDEO

UPDATE Minerii din Valea Jiului s-au blocat în subteran, termocentrala care alimentează orașul Deva a rămas fără cărbuni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net