VIDEO Cum au fost salvați doi cetățeni germani pierduți pe munte: „Le era frig și frică”

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Interne a publicat vineri, 10 septembrie, un filmuleț în mediul online care arăta cum au fost descoperiți doi cetățeni germani care anunțaseră că s-au pierdut pe munte, fără să le ofere salvatorilor prea multe detalii legate de locul în care se află.

„Doi cetățeni germani au anunțat că s-au pierdut pe munte. Au reușit să ofere doar două informații, care s-au dovedit a fi extrem de importante. - Vă rugăm, ajutați-ne! Ne-am rătăcit! Suntem pe Valea Albă, într-o zonă pustie." Apoi telefonul s-a închis. Fără nicio șansă de a mai putea fi contactați, deoarece bateria era descărcată.

Alin, colegul nostru, abia ajunsese acasă când a primit telefon de la serviciu. „Avem de salvat două persoane. E nevoie de tine." Fără să stea pe gânduri, Alin s-a întors la serviciu.

Alături de colegul lui, Ionuț, și cu cei de la salvamont, au pus informațiile cap la cap au pornit în căutarea turiștilor.Alin și Ionuț au parcurs o porțiune a traseului cu ATV-ul pentru a câștiga timp, deoarece peste doar câteva ore se lăsa noaptea, iar șansele de a-i găsi pe cei doi turiști scădeau.

- Eu și colegul meu am avut un moment de inspirație, care a fost decisiv în operațiunea de căutare ne povestește Alin. Cunoșteam destul de bine Valea, așa că ne-am îndreptat spre punctul care ne oferea cea mai mare vizibilitate a zonei."Colegii noștri se apropiau din ce în ce mai mult de persoanele care se pierduseră. Au început să facă gălăgie, să strige, cu gândul că, auzindu-i, vor răspunde.

Așa s-a și întâmplat. După 3 ore de căutări, colegii noștri au ajuns la cele două persoane, un bărbat și o femeie. Reacția celor doi cetățeni germani se poate vedea în videoclip. Extrem de emoționați și cu ochii în lacrimi, i-au îmbrățișat pe colegii noștri, în semn de mulțumire, pentru că tocmai le salvaseră viața.

Le era frig și frică. Reușiseră să aprindă focul, care ar fi putut să îi protejeze de temperaturile scăzute de peste noapte, dar nu și de urșii care circulă frecvent prin zonă. Tinerii au fost coborâți în siguranță de către cei doi jandarmi. Le-au mulțumit și i-au numit, pe bună dreptate, salvatori.Felicitări, băieți!”, a fost mesajul Ministerului Afacerilor Interne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net