VIDEO 1.034 kg de cocaină, cărate de mascați la DIICOT

Captură impresionantă de droguri! Nu mai puțin de 1.034 de kilograme de cocaină au ajuns pe mâna mascaților, după ce au fost găsite, sâmbătă, pe plaja din Sfântu Gheorghe. Șapte inși, printre care sârbi, români și spanioli, au fost arestați.

Drogurile provin din America de Sud şi trebuiau să ajungă la narco-dependenţii din vestul Europei.  

Cei 36 de saci au fost aduși cu vaporul, după care urcați într-o șalupă ca să ajungă pe țărmul românesc.

Pentru această operațiune au fost angajați șapte cărăuși sârbi, români și spanioli. Din nefericire pentru ei, a fost o furtună pe Marea Neagră, nu au mai putut controla ambarcațiunea care s-a răsturnat.

Cocaina valorează 300 de milioane de euro

De teamă să nu moară înecați, aceștia au fugit și au abandonat drogurile, în valoare de 300 de milioane de euro, pe o plajă sălbatică dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe. Transportul era monitorizat, de săptămâni bune, de ofiţerii de la Crimă Organizată şi de procurorii DIICOT.

saci-plini-cu-droguri-carati-de-mascati-la-diicot.png

Sacii cu cocaină au fost aduși de mascați cu două autoblindate
Sacii cu cocaină au fost aduși de mascați cu două autoblindate
Anchetatorii au găsit, tot în Delta Dunării, încă o barcă cu care drogurile erau transportate.

În plus, cărăușii au reușit să salveze o parte din draguri, le-au urcat într-o mașină, dar au pierdut un pachet pe drum, găsit ulterior de polițiști.

”Monitorizăm toate navele care navighează pe Marea Neagră prin sistemul SCOMAR şi aici chiar am avut informaţii, dar în decurs de două - trei zile a fost şi o furtună. Nu a fost o captură întâmplătoare, a fost o captură la care am avut informaţii şi avem în continuare”, a declarat Ioan Buda, şeful Poliţiei Române.

Totodată, Felix Bănilă, procurorul-şef al DIICOT, a precizat faptul că drogurile capturate au o puritate de 90% și că puteau fi înmulțite.

Sacii plin cu droguri au fost transportați, astăzi, 26 martie, cu două autoblindate la sediul DIICOT.

Lotul din care fac parte drogurile găsite este unul mult mai mare, spun autorităţile, dar este cea mai importantă captură realizată pe teritoriul României. În această operațiune au fost implicați 45 de polițiști.

Loading...