Victor Ponta: ”Voi face politică într-un partid nou”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Victor Ponta și-a anunțat înscrierea într-un nou partid, din luna septembrie. Fostul premier a anunțat că va alege o formațiune politică nouă, care nu este acum în Parlament.

Anunțul a fost făcut de Victor Ponta ca un răspuns la un comentariu pe pagina sa de Facebook, în care era întrebat dacă are de gând să-şi facă un nou partid.

”Nu am fost niciodată în alt partid, cu excepția PSD. După 15 ani de activitate, am fost exclus pentru că l-am apărat pe Sorin Grindeanu (care era în PSD din 1996) împotriva lui Liviu Dragnea (care a venit de la PD)!!! Acum sunt independent, dar cu siguranță din septembrie voi face politică într-un partid nou (sub nici o formă în vreunul din cele aflate acum în Parlament)!”, scrie Victor Ponta, pe Internet.

Cel mai probabil, se va alătura noului partid ce va fi înființat de Daniel Constantin, PRO România, pe care Victor Ponta l-a ajutat când fostul vicepremier și co-președinte al ALDE a fost exclus din formațiunea liberal-democrată la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Daniel Constantin a anunțat la jumătatea lunii mai că ar fi pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru înființarea unui nou partid. Alături de acesta se află alți parlamentari excluși din ALDE, iar un sprijin substanțial vine și de la ex-premierul Victor Ponta.

Actele privind înființarea unei noi formațiuni politice ar putea fi, potrivit unor surse, depuse la Tribunalul București în jurul datei de 1 iunie, la baza inițiativei aflându-se ex-vicepremierul Daniel Constantin și patru deputați, doi excluși din ALDE la scurt timp după excluderea lui Constantin, ceilalți, încă membri ai formațiunii conduse de Tăriceanu.

simeon stalpnicul png

În luna mai, Daniel Constantin publica, pe contul său de Facebook, o fotografie în care apare înconjurat de mai mulți colaboratori, cu titlul ”Un nou început!”.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net