Viaţa de după gratii a lui Liviu Dragnea. S-ar putea să nu aibă tratament VIP

6_1-4col.jpg

În penitenciar sunt 222 de celule
FOTOGRAFII: JUST.RO/ INQUAMPHOTOS

Nici în visele cele mai urâte Liviu Dragnea nu a crezut că va sta 3 ani şi şase luni după gratii. Are totuşi noroc. Este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde sunt condiţii decente şi ar putea fi liber mai repede, datorită recursului compensatoriu.

Liviu Dragnea se află de nouă zile după gratii. Acum este în regim de carantină, dar apoi va trebui să înveţe traiul după gratii, cel mai probabil tot aici, în Penitenciarul Rahova. În prima zi de puşcărie, fostul lider PSD a refuzat masa de prânz şi a aşteptat pachet de acasă, de la iubita sa, Irina Tănase. 

”El va beneficia cel mai probabil de regimul de detenţie special, destinat în special oamenilor de afaceri, foştilor magistraţi, politicienilor, dar şi persoanelor condamnate pentru pedofilie. În esenţă, în cazul lui Dragnea vorbim de camere mai bune, colegi de celulă mai liniştiţi, locuri de muncă mai călduţe. Dar, în concluzie, nu avem nici o garanţie că acesta nu va ajunge să beneficieze de tratamentul VIP scandalos de care s-au bucurat importante figuri publice din România în trecut”, a explicat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru ziarul ”Adevărul”.

6_2-2col.jpg

Pe aici a intrat Liviu Dragnea la puşcărie

Are voie să vorbească la telefon o oră pe zi

Până una-alta, în acest moment, la Rahova, Liviu Dragnea are la dispoziţie pentru activităţile recreaţionale unul dintre cele trei terenuri de sport ale penitenciarului, sau dacă doreşte să opteze pentru activităţile de muncă are la dispoziţie unul dintre cele patru ateliere, tâmplărie sau reparat maşini.

 

6_3-2col.jpg

Dormitoarele deţinuţilor au televizoare moderne

Partea neplăcută este deşteptarea care se dă la ora 5.00, precum şi apelul de seară care se face la ora 19.00, imediat după servirea cinei de la ora 18.00. Astfel, potrivit regulamentului, Liviu Dragnea are dreptul zilnic la 10 apeluri telefonice, cu durata maximă cumulată de 60 de minute şi cinci vizite lunare. 

6_4-2col.jpg

Se poate ruga în biserica din incinta pușcăriei

În plus, lunar, are dreptul să primească un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume. 

6_5-2col.jpg

Terenuri de joacă pentru copii când vin în vizită la părinţi

Fostul lider PSD va avea dreptul la o vizită intimă, o dată la 3 luni cu durata de 2 ore, cu condiţia să nu fie sancţionat disciplinar în ultimele 6 luni şi să participe activ la programele educaţionale.  Directorul penitenciarului poate oferi, ca recompensă, doar o singură dată pe lună, dreptul la o nouă vizită intimă. 

6_6-2col.jpg

Dragnea poate munci în atelierele de tâmplărie și reparații auto
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1