Veste bună pentru români: vom găsi măști de protecție la 2 lei bucata

Ultima actualizare:

    Măștile de protecție vor deveni un accesoriu indispensabil
Măștile de protecție vor deveni un accesoriu indispensabil

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat joi că, în scurtă vreme, nu vom mai întâmpina probleme în procurarea măștilor. Oficialul a menționat că le cere comercianţilor să nu-şi pună un adaos comercial prea mare.

Întrebat cât vor costa măștileproduse în România, ministrul Virgil Popescu a estimat că preţul va fi de 2 lei pe bucată. „Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care le vor produce. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, anunță Popescu. Ministrul susține că le va cere comercianţilor să nu-şi pună un adaos comercial prea mare, potrivit stirileprotv.ro.  

În ceea ce priveşte o posibilă plafonare a preţului, aşa cum a declarat de curând premierul Ludovic Orban, ministrul Popescu nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură, întrucât, la ora oră actuală, există stocuri suficienţe atât din ţară, cât şi din străinătate. “După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă, şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi cu faptul că există stocuri suficienţe în ţară, la un preţ cât de cât corect al acestor măşti. Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile”, adaugă ministrul Economiei.  

Citește mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net