Veste bună pentru români: vom găsi măști de protecție la 2 lei bucata

masti_de_protectie.jpg

Masti de protectie repiratorie
Măștile de protecție vor deveni un accesoriu indispensabil

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat joi că, în scurtă vreme, nu vom mai întâmpina probleme în procurarea măștilor. Oficialul a menționat că le cere comercianţilor să nu-şi pună un adaos comercial prea mare.

Întrebat cât vor costa măștileproduse în România, ministrul Virgil Popescu a estimat că preţul va fi de 2 lei pe bucată. „Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care le vor produce. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, anunță Popescu. Ministrul susține că le va cere comercianţilor să nu-şi pună un adaos comercial prea mare, potrivit stirileprotv.ro.  

În ceea ce priveşte o posibilă plafonare a preţului, aşa cum a declarat de curând premierul Ludovic Orban, ministrul Popescu nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură, întrucât, la ora oră actuală, există stocuri suficienţe atât din ţară, cât şi din străinătate. “După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă, şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi cu faptul că există stocuri suficienţe în ţară, la un preţ cât de cât corect al acestor măşti. Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile”, adaugă ministrul Economiei.  

Citește mai mult pe adevarul.ro!

Loading...

Citește și

  • masca de protectie facuta acasa: material textul, elastice de par, foarfeca

    Nu găsești măști de protecție în farmacii sau prețul lor îți dă bătăi de cap? Dacă vrei să te protejezi, o mască pentru a acoperi gura și nasul poate fi realizată acasă. Atenție însă, o mască textilă nu este la fel de eficientă ca una chirurgicală, însă este foarte utilă în această perioadă. Dacă nu știi să coși, cu o foarfecă, o bucată de material și două elastice de păr îți poți confecționa o mască de protecție.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1