Veste bună! ”Îngheață” amenzile de circulație

politist.jpg

amenzi, politist, valoare, inghetare
Amenzile vor rămâne și la anul la valoarea salariului minim din 2017

Amenzile de circulație nu vor crește de la 1 ianuarie 2018, odată cu majorarea salariului minim pe economie. Anunțul vine din partea premierului Mihai Tudose.

Demnitarul a anunțat astăzi, în cadrul dezbaterilor din Parlament asupra moţiunii de cenzură, faptul că amenzile de circulație vor fi înghețate.

În acest sens, se va da un Ordin. Majorarea salariului minim brut pe economie, în 2018, de la 1.450 lei la 1.900 de lei ar fi dus automat la amenzi piperate, pentru că valoarea punctul de amendă se calculează în funcție de salariul minim.

Potrivit legislaţiei rutiere, un punct de amendă, care este diferit de punctul de penalizare, pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea salariului minim.

Din februarie 2017, când Guvernul a decis ultima majorare a salariului minim brut, la 1.450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

Amenda maximă ar fi ajuns la 3.800 de lei

De la 1 ianuarie 2018, după noul salariu minim brut, punctul de amendă ar fi ajuns la 190 de lei.

Codul Rutier grupează sancțiunile,170 la număr, în patru clase (aplicabile persoanelor fizice și o a cincea aplicabilă persoanelor juridice).

Astfel cea mai mică sancțiune contravențională ar fi început de la 390 de lei și ar fi ajuns la peste 3.800 de lei, în funcție de clasă și de numărul punctelor, care încep de la 2 și ajung la 20. În felul acesta, cea mai mică amendă rămâne la 290 de lei, iar cea mai mare la 2.900 de lei. Totodată, prim-ministrul a anunţat astăzi că Guvernul urmează să dea o ordonanţă de urgenţă astfel încât angajaţilor din sectorul IT să nu le scadă salariile.   

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1