Venituri persoane fizice 2020. Declarația unică precompletată se descarcă din Spațiul Privat Virtual

declaratia_unica-spv.jpg

Declarația unica precompletată se descarcă și se transmite către ANAF prin Spațiul Privat Virtual
Declarația unica precompletată se descarcă și se transmite către ANAF prin Spațiul Privat Virtual

Pentru sprijinirea contribuabililor, Ministerul Finanțelor anunță că persoanele fizice pot accesa declarația unică (formularul D 212) precompletată în baza informațiilor deja cunoscute de autoritățile fiscale. Acest demers este parte dintr-o serie de măsuri implementate în scopul consolidării și eficientizării Spațiului Privat Virtual (SPV).

Rubricile precompletate conțin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit și contribuțiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021.

Sumele sunt completate în funcție de datele deja declarate de contribuabil, cum ar fi existența unui contract de închiriere, derularea unei activități independente sau a unei activități agricole.

Venituri  persoane fizice 2020. Declarația unică precompletată se descarcă din Spațiul Privat Virtual

Descărcarea și transmiterea declarației unice se pot realiza prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV - ANAF).

Contribuabilii care nu au depus încă declarația unică pentru anul 2020 au început să primească, începând din 14 mai, declarația precompletată. Aceștia au fost notificați despre încărcarea sa în SPV, dacă au acceptat comunicarea prin mail de la ANAF atunci când se primesc mesaje noi în portal.

Venituri persoane fizice 2020. Declarația unică precompletată are rol orientativ

”Documentul transmis are rol orientativ. Acesta nu garantează nici corectitudinea sumelor, nici faptul că toate veniturile sau obligațiile fiscale care trebuie declarate se găsesc deja în forma precompletată a declarației unice. Sumele realizate și obligațiile fiscale trebuie verificate și completate de contribuabili în baza datelor efective, cunoscute de aceștia. Neprimirea declarației precompletate în contul SPV nu înseamnă că nu există obligația depunerii declarației unice de către contribuabil. În eventualitatea în care, ulterior transmiterii declarației unice, se constată erori și se dorește corectarea acestora, poate fi depusă declarația unică rectificativă”, atrag atenția reprezentanții Ministerului Finanțelor.  

Venituri persoane fizice 2020. Declarația unică precompletată, descărcată din SPV doar dacă ai cont

Pentru descărcarea declarației unice precompletate, persoana fizică trebuie să aibă cont în portalul SPV. Tot în cadrul SPV, se pot găsi și informații despre veniturile anilor anteriori, impozitate la sursă, precum cele din salarii, din dividende, din dobânzi sau altele.

 

Citește și: 

ANAF vrea să lucreze cu publicul exclusiv online. Unde se vor trimite documentele, pentru eliminarea hârtiilor și a cozilor

Declarația Unică 2020. Cine o depune, cum se completează, care e termenul limită

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1