A venit la spital cu 27 de căpușe pe corp

Citeste tot despre: 

De necrezut! Un polițist de frontieră din Valea Vișeului, județul Maramureș, i-a uimit pe medici când a ajuns la spital cu 27 de căpușe înfipte în picioare.

 „Anul acesta, avem parte de un asalt al căpușelor. În fiecare zi, se prezintă între 10 și 15 pacienți cu cel puțin o înțepătură de căpușă. Am avut și un record absolut: de pe un domn de la Poliția de Frontieră din Valea Vișeului am cules 27 de astfel de insecte”, a declarat, pentru maramedia.ro, dr. Gelu Moyș, de la Spitalul Municipal din Sighetu Marmației. Medicul atrage atenția că nu toate mușcăturile de căpușă sunt periculoase. „Însă, e bine să fie scoasă din piele de personal calificat, deoarece poate să-i rămână capul înfipt și se poate infecta, producând necroza țesutului tegumentar”, a mai precizat dr. Moyș.

Loading...
 
 

Citește și

  • Atenţie! A debutat sezonul căpuşelor. Ploile din ultima perioadă, dar şi încălzirea vremii au umplut parcurile şi pădurile de insecte. Cele mai periculoase sunt căpuşele, care ne pot pune viaţa în pericol. Iată cum vă puteţi proteja!

  • Ce frumos este afară! S-a încălzit, a dat firul ierbii, e o adevărată plăcere să ieşim prin parcuri, să ne plimbăm cu animalele de companie. Totuşi, trebuie să fim cu mare băgare de seamă. Până şi aceste bucurii simple pot fi periculoase dacă ne gândim că suntem în plin sezon al căpuşelor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1