Vânătorii au abandonat o capră neagră decapitată

Ultima actualizare:

    Animalul a fost împuşcat vineri, în timpul unei partide de vânătoare
Animalul a fost împuşcat vineri, în timpul unei partide de vânătoare

Imagine teribilă în Carpaţii Meridionali! Turiştii care au ajuns pe unul dintre cele mai circulate trasee montane din Masivul Bucegi au descoperit leşul unei capre negre, decapitat şi plin de sânge. Unul dintre drumeţi a făcut fotografii şi le-a postat pe Facebook.

Imaginile cu ceea ce a rămas dintr-un exemplar de capră neagră, după o partidă de vânătoare organizată vineri, au stârnit indignare pe Internet. Cadavrul caprei, decapitat şi plin de sânge, a fost abandonat de vânătorii care au ales să ia cu ei doar trofeul, nu şi restul trupului. 

Leşul a fost găsit de un grup de turişti pe Valea Cerbului (Buşteni). ”A fost greu pentru vânătorii lui peşte să ia tot animalul. Numai trofeul contează, restul este balast”, a postat, pe Facebook, Mihai Kelemen. 

“Din informaţiile pe care le deţin până în acest moment, se pare că «vânătoarea» a fost organizată într-un cadru legal de către cei de la Ocolul Silvic: este vorba de un mascul (de toată frumuseţea) din specia capra neagră”, mai scrie turistul.


    Foto: Facebook / Mihai Kelemen
Foto: Facebook / Mihai Kelemen

Potrivit reprezentanţilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, vânătoarea a fost organizată conform legii. Surse judiciare au dezvăluit pentru adevarul.ro că un cetăţean străin a plătit la Ocolul Silvic (n.r. - Sinaia) taxa de 1.500 € pentru un trofeu de capră neagră, motiv pentru care a fost autorizată şi o vânătoare. 

“Capra a fost împuşcată de un vânător din cadrul Ocolului Silvic Azuga. El a luat trofeul şi ulterior urma să ridice şi corpul”, spun sursele citate. Fotografiile cu animalul decapitat şi abandonat pe munte au stârnit reacţii dintre cele mai dure, însă legea e de partea vânătorilor. 

Ministerul Mediului a aprobat o cotă de recoltare anuală de aproximativ 400 de exemplare de capră neagră. Vânătorii, în general străini, plătesc sume foarte mari pentru un trofeu de acest gen, taxa pornind de la 2.000-3.000 € pentru o partidă autorizată. 

Deşi nu e vorba despre braconaj, poliţiştii prahoveni verifică totuşi dacă au fost respectate toate prevederile legale şi care a fost motivul pentru care corpul decapitat al caprei negre a fost abandonat pe munte.

Click! spune

Capra neagră este un erbivor răspândit în ţinuturile muntoase din Europa şi Asia Mică. Are o înălţime de 110-130 cm şi cântăreşte 30-50 kg. În timpul verii, capra neagră are o culoare brun - roşcată, iar iarna, o culoare brun-închis. Perioada de gestaţie e de şase luni şi iezii devin maturi la vârsta de trei ani. O capră neagră poate trăi între 15 şi 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net