Vama Veche, lăsată în beznă pentru mai bine de 24 de ore! Reacțiile acide ale turiștilor

vama_veche_foto_volodea_hodoro_1.jpg

Tinerii nu au mai avut parte de muzică și petreceri. S-au mulțumit cu liniștea de pe plajă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cea mai animată stațiune de pe litoral a fost scoasă din priză la propriu, de duminică și până luni.

Aproape 24 de ore nu a fost curent electric, spre nemulțumirea turiștilor, dar și a patronilor de restaurante. Doar câteva terase dotate cu generatoare s-au bucurat de un real succes. În rest – liniște, cină la lumina lumânărilor, mâncare stricată prin frigidere și căldură mare, în lipsa aerului condiționat. „Nu se poate așa ceva, în plin sezon. Este sat fără câini, pe nimeni nu interesează. Aseară, restaurantul meu a fost închis. Cine îmi dă mie banii pierduți?”, s-a plâns un patron la Observator. Afectată a fost și stațiunea 2 Mai. Reprezentanții E-Distribuție Dobrogea pun penele de curent pe seama rețelei supraaglomerate. În sezonul turistic, consumul de curent este dublu față de restul perioadei.   

vama_veche_captura_andreea_vechiu_1.jpg

Doar Luna și farurile mașinilor mai luminau stațiunea
Foto: Andreea Vachiu

vama_veche_foto_nadia_sandu_1.jpg

Tinerii nu au mai avut parte de muzică și petreceri. S-au mulțumit cu liniștea de pe plajă

În Vama Veche şi 2 Mai reţeaua de curent electric a fost proiectată pentru câteva zeci de case, dar în ultimii ani consumul a explodat odată cu transformarea celor două sate în adevărate staţiuni. Furnizorul de energie electrică susţine că în sezon consumul se dublează.

E-Distribuţie Dobrogea: "Comparativ cu o perioada normală de consum, pe durata sezonului turistic, puterea absorbită pe litoralul Mării Negre aproape s-a dublat, crescând de la 27 MW la 51 MW. În ceea ce priveşte linia electrică aeriană ce alimentează inclusiv localitatea Vama Veche, aceasta a fost supusă în lunile seprembrie 2020 şi iunie 2021 unor inspecţii, în urma cărora au fost remediate toate neconformităţile descoperite".

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5