Valeriu Gheorghiță a vorbit cu bărbatul vaccinat din greșeală cu Moderna în loc de Pfizer. Va primi adeverință de vaccinare

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, l-a sunat, miercuri, pe tânărul vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer.

Gheorghiță a solicitat contactul tânărului vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer, la Centrul de Vaccinare de la Romexpo, a vorbit la telefon cu acesta pentru a-l liniști din punct de vedere medical, după ce tânărul a explicat că i s-a spus că nu va primi adeverință de vaccinare decât dacă pe ea va scrie că a fost vaccinat tot cu Pfizer și la rapel, lucru cu care nu a fost de acord.

Tânărul va primi adeverință de vaccinare

În cazul său nu se impune realuarea schemei de imunizare, iar starea lui actuală este bună, transmite CNCAV, potrivit Mediafax. De asemenea, s-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la centrul de vaccinare de la Romexpo, pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate.

CNCAV precizează că tânărului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului administrat la rapel. Acesta a fost vaccinat cu Pfizer ca primă doză, iar la rapel, din greșeală, i s-a administrat vaccin de la Moderna. Tânărul a aflat că a primit doza greșită abia după ce a fost vaccinat.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5