Valeriu Gheorghiță, noi informații despre vaccinarea adolescenților și a copiilor între 12 și 16 ani

Ultima actualizare:

    Valeriu Gheorghiță anunță noi informații despre vaccinarea anti Covid a copiilor
Valeriu Gheorghiță anunță noi informații despre vaccinarea anti Covid a copiilor

Vaccinarea adolescenților și a copiilor între 12 și 16 ani va începe în curând, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid în România. Este vorba despre maratonul de vaccinare dedicat adolescenților cu vârste între 16 și 18 ani, dar și despre începerea campaniei de imunizare a minorilor între 12 și 16 ani.

Maratonul de vaccinare dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani va avea loc în perioada 31 mai - 1 iunie și se va desfășura în toate centrele organizate la nivel naţional, a declarat Valeriu Gheorghiță. La nivelul fiecărui judeţ vor fi unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00. "Vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general", a precizat Gheorghiţă.

Vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani

Cât despre vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani, aceasta ar putea începe în România în prima săptămână din iunie. Întrebat în cadrul emisiunii Tucă Show când va începe vaccinarea copiilor, dacă vaccinul va fi aprobat în acest sens la nivel european, valeriu Gheorghiță a precizat că activitatea va debuta în câteva zile de la acordarea autorizării, scrie Mediafax. „Prima parte a lunii iunie. Dacă se acordă pe 29 mai autorizarea, probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a spus Gheorghiță. Conform acestuia, copiii nu vor avea nici o problemă să meargă în centrele de vaccinare, dar însoțiți de un părinte sau de un tutore. „Procedura este aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelul care trebuie să își dea acordul”, a mai spus Gheorghiță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net