Valeriu Gheorghiță, despre "turismul pentru vaccinare": "Este o competiţie naturală"

Ultima actualizare:

    Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Sursă foto: Arhivă personală
Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Sursă foto: Arhivă personală

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a susținut marți, 16 martie, o conferință de presă în care a discutat despre decizia de continuare a imunizării cu serul de la AstraZeneca, dar și despre "turismul pentru vaccinare".

Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, de ce se păstrează multe doze în centre de vaccinare din mediul rural şi acestea nu sunt alocate în centre din oraşe, acolo unde există numeroase persoane care vor să se imunizeze, Valeriu Gheorghiţă a explicat că dozele sunt alocate pe centre regionale, iar de acolo sunt trimise către centrele de imunizare în funcţie de programări. 

"A fost dezbătută în ultimele zile această idee. În principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze în centru decât pentru două sau trei zile, în funcţie de numărul de persoane programate. Deci, practic, în centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite. Centrele regionale de depozitare au aceste doze, ele sunt alocate către aceste centre în funcţie de persoanele care sunt programate. Ca atare, dacă ai centre care au un grad maxim de ocupare, evident că acolo vei distribui acele doze. Noi facem necesarul de doze şi stocurile le evaluăm în funcţie de capacitatea maximală de vaccinare în toate centrele”, a declarat Gheorghiţă. 

Valeriu  Gheorghiță a subliniat că 65% dintre centrele de vaccinare sunt deschise în mediul urban. "Cred că este important să facilităm şi accesul celor din mediul rural în centrele de vaccinare. E adevărat că nivelul de ocupare al acestor locuri nu este la fel de mare cu ceea ce se întâmplă în municipii şi oraşe, însă cred că este important să asigurăm o distribuţie cât mai uniformă a acestor doze în centrele de vaccinare, chiar dacă nivelul de ocupare este diferit”, a adăugat el. 

Gheorghiţă a precizat că, "în mod deosebit", următoarele centre vor fi deschise în aglomerările urbane, dar "e firesc să existe şi în mediul rural".  "Sunt judeţe şi localităţi din mediul rural care se plâng că nu reuşesc să se programeze pentru că vin persoane din alte judeţe şi se programează. Este o competiţie naturală, noi nu am dorit să limităm posibilitatea de programare pentru a avea fiecare libertatea de a se programa acolo unde doreşte şi în funcie de programul pe care îl are", a declarat Valeriu Gheorghiță.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net