Vaccinul Moderna ajunge miercuri în România

vaccin-moderna.jpeg

Vaccin Moderna
România primește mâine prima tranșă de vaccin Moderna. Este vorba despre 14.000 de doze
Sursa foto: APNews

Vaccinul Moderna ajunge miercuri în România. Este vorba despre o primă tranșă, de 14.000 de doze de vaccin care vor fi depozitate, în primă fază, la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului Cantacuzino.

Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge miercuri, 13 ianuarie, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră, a anunțat într-un comunicat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Când ajunge vaccinul Moderna în România. Asemănări și deosebiri cu Pfizer-BioNTECH

Vaccinul Moderna ajunge în România. Are o eficacitate de 94%

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul Sars-Cov2.

CITEȘTE ȘI: Când începe etapa a doua a vaccinării anti Covid. Cine are prioritate

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1