Vacanțe 2020. Animawings, o nouă companie aeriană românescă care va zbura din 1 mai

Ultima actualizare:

    Familiile cu copii preferă să-și plece în vacanță în străinătate cu avionul
Familiile cu copii preferă să-și plece în vacanță în străinătate cu avionul

O nouă companie aeriană specializată în chartere va opera zboruri în România. Este vorba despre Animawings, care s-a lansat astăzi, 16 ianuarie. Primul zbor de vacanță este programat pentru 1 mai.

Românii sunt iubitori de vacanțe, mai ales în sezonul estival când avioanele sunt pline spre destinații cu plaje însorite.

Pentru că este cerere mare, compania românească Memento Group, din care face parte și Christian Tour, precum și operatorul aerian elen Orange2Fly, a lansat astăzi pe piață Animawings. O linie aeriană specializată pe curse charter.

Animawings, o nouă companie aeriană cu zboruri de vacanță

“Ideea de a crea această companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Noua companie aeriană are la dispoziție două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri.

Vacanțe 2020 la Marea Mediterană

Acestea vor asigura zborurile charter pentru vacanțele 2020 operate de către o parte dintre turoperatorii români către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.

“Noua companie aeriană s-a bucurat de succes, oferta noastră fiind îmbrățișată de piață, astfel că întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori de prestigiu ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour. Solicitări au venit și de la alții, dar flota pe care o avem în acest moment nu ne permite să onorăm toate cererile. Sperăm ca în viitor să deservim toți turoperatorii din piață”, a spus Antonio Stoian, CEO Animawings, care a precizat că în caz de nevoie se vor folosi de aeronavele Orange2Fly.

Servicii pentru pasagerii Animawings

Cursele charter organizate de către touroperatori şi operate de Animawings vor beneficia de servicii complete pentru călători: bagaj de cală, bagaj de mână şi catering la bord.

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian sunt mari și nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă.

Pentru viitor, se are ȋn vedere mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii. Până în 2024, compania va avea cinci aeronave.

Animawings va primi autorizarea de zbor de la Autoritatea Aeronautică Civila Romana în martie, iar primul zbor pe care-l va opera va fi la 1 mai.

În primul an, se preconizează că vor fi 300.000 de pasageri, urmând ca în următorii patru ani cifra să atingă un milion.

”Ne dorim să fie o companie modernă, de suflet, pentru care clientul să fie cel mai important. Sun mândru să apară încă o companie aeriană cu steag  românesc pe fuselaj”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.  

Echipa Animawings este formată din specialiști din domeniul transportului aerian, cu experiență în aviația română și străină.

Despre MementoGroup

Memento Group are sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova, SUA. Reunește firme cu activități ȋn domeniul turismului -  turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică și broker de asigurări.

Despre Orange2Fly

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înființată în iunie 2016, cu sediul în Atena. Operatorul aerian desfășoară operațiuni ACMI (avioane, echipaj, întreținere, asigurări) și operaţiuni specifice charterelor, în Europa de Sud-Est, Europa de Est și Africa de Nord.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net