Vacanță la muzeu. Muzeul Național de Artă are un program special pentru copii

Ultima actualizare:

    Muzeul Naţional de Artă al României lansează un nou program pentru copii – ”Vacanţa (ART)fel” - în perioada 6-9 februarieFOTO: adevarul.ro
Muzeul Naţional de Artă al României lansează un nou program pentru copii – ”Vacanţa (ART)fel” - în perioada 6-9 februarieFOTO: adevarul.ro

Poftiți la muzeu! În timpul vacanței dintre semestre, Muzeul Național de Artă din București, are program special pentru copii, părinți și bunici.

Elevii sunt în vacanță de astăzi, 1 februarie, după ultima oră de curs, până luni, 11 februarie. Este vacanța dintre semestre. Părinții și bunicii sunt sfătuiți să evite să ducă pe cei mici în locurile aglomerate, din pricina virusului gripal care a făcut deja foarte multe victime. O idee ar fi să mergeți cu copiii la muzeu.

Muzeul Naţional de Artă al României lansează un nou program pentru copii – ”Vacanţa (ART)fel” - în perioada 6-9 februarie, ofertă educativă clasică adresată elevilor din toate ciclurile.

Plecând de la trei expoziţii temporare inedite, deschise pe perioada vacanţei inter-semestriale, "Vacanţa (ART)fel" se adresează copiilor dornici să îşi exerseze imaginaţia prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa trei ore, scrie news.ro.

Programul vacanței la muzeu

  • Miercuri 6 februarie, între orele 10.00-13.00 este programat atelierul "Oameni, roluri, personaje". 
  • Joi, 7 februarie, orele 10.00-13.00 - "Poveşti din Ţara Soarelui Răsare".
  • Vineri, 8 februarie, între orele 10.00-13.00 - "O regină, câţiva artişti, multe forme şi culori".
  • Sâmbătă, 9 februarie, în acelaşi interval orar, "De la pasărea pictată la mişcarea ascunsă în piatră".

Pe parcursul atelierelor copii, părinţi, bunici învăţă, îşi antrenează imaginaţia şi deprind noi tehnici de creaţie împreună cu educatori muzeali şi artişti jucăuşi.

Inspiraţi de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de regina Maria, ei vor desena, modela, povesti şi cutreiera astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuşi.

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa familii@art.museum.ro. Toate materialele sunt asigurate de organizator.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net