Vacanța de Rusalii a dat startul aglomerației pe drumul spre Litoral

Ultima actualizare:

    Linia 9 era arhiplină  ieri dimineaţă,  la ora 9.00 Fotografii. Sever Gheorghe
Linia 9 era arhiplină ieri dimineaţă, la ora 9.00 Fotografii. Sever Gheorghe

Urmează o vară grea pentru călătorii CFR. Sunt puţine vagoane şi multe cereri de bilete. Vineri, 14 iunie, a fost omor în Gara de Nord Bucureşti, unde mai toate peroanele erau neîncăpătoare. Dar lupta cea mare s-a dat la trenurile spre Litoral. Biletele s-au epuizat de săptămâni bune şi mulţi tineri au urcat clandestin, doar să nu rateze vacanţa de Rusalii în valuri.

Elevi, studenţi, pensionari, tineri cu copii după ei. Cu toţii aveau un singur gând: să reuşească să urce în trenul de Constanţa, de la ora 9.30. Până atunci, mai plecaseră încă trei garnituri spre Litoral şi urmau alte patru. Toate pline! ”De la ora 7.00 sunt aici, dar nu am reuşit să prind bilet la nici un tren care să mă ducă la mare. Este ziua mea şi îmi doresc să mi-o petrec cu prietena pe plajă”, ne-a mărturisit Bogdan Oprea, 22 de ani. Încerca să trateze problema cu ”naşii”. Alţi tineri cu bagajele făcute erau hotărâţi să urce fără bilet că ”doar nu o să le strice asta vacanţa”.

„Plătim 94 de lei suprataxa şi aia este. Avem cazare la Costineşti. Mergem la party, ce să facem?”, ne-au spus aceştia râzând. Ca să poată circula în condiţii normale, pe scaun, şi nu în picioare, călătorii au fost nevoiţi să-şi rezerve biletele cu cel puţin o lună înainte. 

În ziua plecării, mai erau doar câteva locuri la vagonul de clasa I, unde preţul este de 86,1 lei-dus. La clasa a II-a, tariful coboară până la 60,2 lei, fie că e cu loc rezervat sau în picioare. Studenţii circulă gratuit din aprilie 2018, iar pensionarii au reducere la şase călătorii pe an. Asta face ca cererea să fie mare şi CFR să nu o poată asigura. În prezent, Compania funcţionează cu 800 de vagoane pe toate rutele din ţară, în condiţiile în care ar fi necesare 1.200. Vestea bună este că de astăzi, intră în circulaţie  şi ”Trenurile Soarelui”, care suplimentează practic cererea de peste vară.  Până pe 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării, iar 32 dintre acestea vor trece şi prin Capitală. Durata de parcurs, între Bucureşti şi Constanţa, cu Inter Regio, este de 1 oră şi 58 de minute. 

Atenţie, şoferi! Sunt 300 de radare pe străzi

Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat că pentru minivacanţa de Rusalii vor fi la datorie peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, care vor asigura ordinea publică şi vor interveni în caz de urgenţă. În plus, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi evitarea unor blocaje, în special pe traseele spre cele mai populare destinaţii turistice, vor fi pe stradă 1.500 de agenţi rutieri. Echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.  Totodată, vor avea la dispoziţie 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc limitele de viteză.

Cinci maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui 

Cei care au pornit spre mare cu maşina au avut nevoie de nervi tari. Autostrada Soarelui a fost vineri plină. Pe o porţiune de 12 km, între km 85 şi 97, se circulă pe o singură bandă, din cauza lucrărilor. În plus, la km 84, acolo unde se îngustează şi viteza se restricţionează la 60 km, a avut loc un carambol. Şoferii au frânat brusc ca să încetinească, conform indicatoarelor, şi s-au ciocnit. Cinci maşini au fost avariate şi trei persoane au fost rănite. Lucrările vor fi suspendate astăzi şi reluate la 15 septembrie, după ce reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc au ameninţat cu greva fiscală. Ei s-au plâns că 10% dintre turişti şi-au anulat vacanţa pe Litoralul românesc din cauza drumului plin de blocaje. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net