Vacanţa de primăvară a elevilor, prelungită! Va cuprinde Paștele catolic și Paștele ortodox

elevi-vacanta.jpg

elevi in vacanta
Elevii vor avea o lună de vacanță, în perioada sărbătorilor pascale
foto: Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că vacanţa de primăvară a elevilor va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai, cuprinzând atât Paștele catolic, cât și Paștele ortodox.

Ministrul Educație speră că în acest fel se va reduce mobilitatea în luna aprilie, considerată critică în contextul evoluției pandemiei de coronavirus.

”Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavară din 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Potrivit ministrului, al doilea avantaj este că examenul de Bacalaureat va putea fi susținut la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie, probele scrise.

Singura diferenţă este că se vor echivala competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competenţele digitale.

”Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4-a şi a 6-a. La clasa a 2-a vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a mai anunţat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației: ”Școlile trebuie să se închidă ultimele”

Ministrul a precizat că ”suntem într-o situaţie în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puţine perturbări”.

”Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii”, a mai declarat Sorin Cîmeanu, precizând că a semnat ordinul care prevede intrarea în online a unităţilor de învăţământ doar la intrarea în carantină a localităţilor.

Ministrul a precizat, răspunzând unor întrebări, că decizia nu este luată pentru Bucureşti.

”Se ia la nivel naţional, pentru orice localitate. Depăşirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a şcolilor”, a mai declarat ministrul. 

Citește și:

Mesajul premierului pentru bucureșteni: Școlile nu se închid, carantina totală nu e o opțiune

Loading...