Utilaj de deszăpezire surprins de o avalanșă în Dâmbovița. Meteorologii anunță Cod Galben de vânt

Utilaj de deszăpezire-avalanșă-accident-ninsoare

Acesta este utilajul de deszăpezire surprins de avalanșă
Șoferul utilajului de deszăpezire nu și-a revenit din șocul avalanșei care era să acopere mașina
Foto: ISU Prahova
Citeste tot despre: 

O avalanşa înregistrată marți dimineață în Dâmbovița a acoperit pe drumul judeţean care face legătura între DN 71 - Cota 1000 şi Platoul Montan Bucegi, un utilaj de deszăpezire. Este singurul eveniment deosebit al ninsorii care a afectat în această dimineață întreaga țară. Meteorologii au anunțat că precipăitațiile vor continua să cadă până la ora 20.00. De asemenea este în vigoare și un Cod Galben de vânt.

În urma evenimentului, șoseaua este închisă circulaţiei, pe termen nedeterminat, din cauza avalanşelor, anunţă Poliţia Dâmboviţa potrivit news.ro. Cele mai afectate zone de ninsoare sunt județele Caraș-Severin, Mureș și Hunedoara. Meteorologii au institui cod portocaliu în judeţele Caraş-Severin şi Hunoedoara, la altitudini de peste 1800 de metri, anunţând intensificări ale vântului cu viteze de peste 125 km/h asociate cu transport de zăpadă, care va determinna scăderea vizibilităţii..

Meteorologii au anunțat prognoza până la ora 20.00. Vântul va sufla cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În zona de munte, vizată de codul galben, rafalele de vânt vor ajunge şi la 120 de kilometri la oră.

În București, peste 180 de utilaje de deszăpezire şi peste 1.300 de muncitori au intervenit în această dimineață

"Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curătate «la negru» în proporţie de 95%", a anunțat Primăria Capitalei.

Potrivit Municipalității, 12 echipaje ale Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică şi ale Direcţiei Control au verificat în teren, pe tot parcursul nopţii de luni spre marți, modul în care se face deszăpezirea. În urma controalelor şi a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecţii, s-a constatat că aceştia au împrăştiat material antiderapant potrivit programului, pe arterele din urgenţa I şi II, precum şi în zona rampelor, pantelor, podurilor şi staţiilor STB.

"Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curătate «la negru» în proporţie de 95%", arată Primăria Capitalei.

Totodată, având din vedere temperaturile scăzute şi ninsoarea abundentă, echipele DGASMB au distribuit băuturi calde (ceai şi supă), geci, bocanci, pături, sau mănuşi persoanelor fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele sociale. În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 246 de persoane fără adăpost.

"Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei", mai arată sursa citată.

Pe aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa - Aurel Vlaicu activitatea se desfășoară normal anunță Ministerul Transporturilor. Unele curse unde procesul de degivrare merge mai greu, au întârzieri de sub 30 de minute.

Loading...

Citește și

  • Circulaţia rutieră s-a închis, sâmbătă dimineaţa, între localităţile Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi) şi Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin), ca urmare a unei avalanşe de stânci şi zăpadă produsă în perimetrul localităţii Obârşia Cloşani.

  • Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului, aceasta fiind valabilă joi de la ora 09:30 până la ora 20:00 în mai multe judeţe din ţară.