USR-PLUS l-a anunțat pe Klaus Iohannis că nu renunță la funcția de președinte al Camerei Deputaților

Ultima actualizare:

    Delegația USR-Plus la consultările de la Palatul Cotroceni
Delegația USR-Plus la consultările de la Palatul Cotroceni

Coaliția USR-PLUS a anunțat la negocierile cu președintele României Klaus Iohannis că nu renunță la cererea de a primi funcția de președinte al Camerei Deputaților. Aceasta urmează a fi ocupată de Dan Barna, președintele USR. Reprezentanții USR-Plus au oferit și soluția în cazul în care președintele PNL, Ludovic Orban vrea în continuare să fie președintele Camerei Deputaților: funcția de premier să revină lui Dacian Cioloș.

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele pentru desemnarea noului premier după alegeri au început la ora 11.00. PNL, USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la un acord după discuțiile de la sfârșitul săptămânii și nici nu par să se înțeleagă prea curând. Liberalii îl propun premier pe Florin Cîțu, iar USR-PLUS pe Dacian Cioloș.

USR-Plus vrea fie funcția de premier fie pe cea de președinte al Camerei Deputaților

Delegația USR Plus la negocierile de la Cotroceni a fost în componența: Dan Barna, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Cosette, Chichirău și Cătălin Drulă. După întâlnire, liderii Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că negocierile pot fi reluate imediat,”chiar și în 30 de minute”, deși liderii PNL au anunțat că nu se mai grăbesc. Nu se știe însă cum vor deblocate negocierile cu PNL, din moment ce Alianţa USR PLUS vrea fie funcția de premier fie cea de președinte al Camerei Deputaților.

Ce a spus Dan Barna

”Suntem foarte optimişti că vom ajunge la o soluţie că vom avea o majoritate stabilă şi echilibrată. E important ca această coaliţie să nu fie una pentru 6 luni, un an, ci să fie una pentru 4 ani. Am prezentat şi susţinut propunerea USR-PLUS de premier Dacian Cioloş. USR-PLUS a prezentat diverse soluţii prin care această coaliţie să fie una echilibrată şi stabilă”, a afirmat Dan Barna, luni, după consultările de la Cotroceni. În situaţia în care PNL va opta pentru preşedinţia Camerei, miza este foarte clară, după ce vom reuşi să găsim o soluţie echilibrată, şansa României va fi una reală. Preşedintele a exprimat că îşi doreşte să se realizeze coaliţia PNL, USR-PLUS şi UDMR. Suntem pregătiţi să găsim această soluţie şi avem toată încrederea că vom ajunge la o soluţie”, a mai afirmat Barna potrivit news.ro. 

Ce a spus Dacian Cioloş

”USR-PLUS îşi doreşte o coaliţie de centru-dreapta care să guverneze cu un mandat de 4 ani de zile. De aceea noi am insistat să începem discuţiile şi pe programul de guvernare, dar şi pe construcţia coaliţiei. Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat formal, pe faţă sau pe sub masă, nici un Guvern, nici în Parlament. Acesta e motivul în care am mers şi mergem deschişi la discuţii, fără linii roşii, dar cu o soluţie echilibrată. Noi vrem o construcţie bazată pe încredere, de aceea am spus că avem o opţiune şi pentru premier şi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul are un rol important în ierarhia statului, dar majorităţile se construiesc şi se deconstruiesc în Camera Deputaţilor. De aceea noi avem opţiuni şi pentru premier şi pentru şefia Camerei. Am pornit cu premisa că vom găsi împreună înţelepciunea pentru a finaliza aceste negocieri care trebuie să includă şi programul de guvernare”, a declarat Cioloş conform sursei citate.

Citiți și

Guvernul Cîțu a început luni negocierile pentru a trece de Parlament

Încep consultările de la Cotroceni. Cine face parte din delegațiile partidelor care merg la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net