Ursul ucigaş era turbat!

Ultima actualizare:

    "Nu există dubiu că ursul împuşcat este animalul care a atacat, sâmbătă, trei persoane" Sandu Tolea,  director DSV Dâmboviţa
"Nu există dubiu că ursul împuşcat este animalul care a atacat, sâmbătă, trei persoane" Sandu Tolea, director DSV Dâmboviţa

Teroarea a luat sfârşit printre locuitorii din zona Dealu Frumos, judeţul Dâmboviţa. După ce au aşteptat, blocaţi în case, ca vânătorii să împuşte ursul care a atacat, sâmbătă, trei persoane, ieri au primit confirmarea: animalul a fost ucis!

Primele rezultate ale autopsiei arată că ursul era turbat. „Nu există nici o îndoială că ursul împuşcat este cel care a atacat oamenii şi avem confirmarea că avea rabie. Faptul că a atacat ziua, şi acolo unde lucrau oameni, arată că avea un comportament agresiv", a spus Sandu Tolea, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa. Întrebat dacă urmele găsite în zonele în care ursul a atacat corespund cu labele acestuia, Tolea a spus că acest lucru va fi stabilit de către criminalişti, însă incidiciile de până acum sunt că acestea corespund. În zona în care au avut loc incidentele au mai fost cazuri de rabie.

Astfel, s-a stabilit carantina, fiind instituită o zonă de supraveghere pe o porţiune de 10 kilometri şi o zonă de protecţie pe o porţiune de 30 de kilometri. Urmează să se verifice dacă există animale muşcate de acest urs sau dacă au un comportament agresiv. DSV va începe vaccinarea vulpilor, pentru că acestea sunt prima sursă a rabiei.

Un mort şi doi răniţi

Un bărbat de 71 de ani, din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă într-o livadă. Martorii au povestit că bărbatul fusese sfâşiat de un urs de 300-400 de kilograme.

Ulterior, la câţiva kilometri distanţă, ursul agresiv a mai făcut o victimă. A atacat o femeie de 57 de ani care vindea fructe la marginea drumului.

Aceasta a supravieţuit, dar a ajuns la spital cu răni la gât, la abdomen şi la mâini. Câteva ore mai târziu, încă un bărbat a fost atacat de urs şi a ajuns la spital. Sâmbătă noapte, vânătorii au împuşcat un urs la marginea localităţii Pietroşiţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net