Urșii alungă rulotele din Valea Cerbului-Buşteni

Ultima actualizare:

    Mulţi bucureşteni se mutau pe timpul verii cu rulota în Valea Cerbului
Mulţi bucureşteni se mutau pe timpul verii cu rulota în Valea Cerbului

Oraşul rulotiştilor din staţiunea prahoveană Buşteni va deveni istorie. Începând din această primăvară, administraţia locală va interzice camparea pe termen lung a rulotelor şi a corturilor în zona Valea Cerbului, situată în apropierea cabanei Gura Diham, anunță adevarul.ro.

Decizia a fost luată în şedinţa de Consiliu Local, în luna ianuarie 2020. Se încheie astfel o tradiţie de zeci de ani respectată de sute de turişti, în mare parte din Bucureşti, care alegeau să-şi petreacă verile la poalele muntelui, în cel mai rustic mod posibil.

La baza deciziei de interzicere a campării în zona Valea Cerbului au stat cel puţin trei argumente, susţine Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni: invazia urşilor gunoieri, necesitatea ecologizării zonei de camping care face parte din Parcul Natural Bucegi şi nu în ultimul rând încurajarea unui turism civilizat. Nae Savel a mai precizat că turiştii care veneau cu rulota în Buşteni nu plăteau nici o taxă de campare, ci doar o taxă de ecologizare.

În plus, modalitatea agresivă în care turiştii înţelegeau să îşi monteze corturile sau rulotele era la limita legii. Mulţi dintre aceştia îşi îngrădeau cu garduri zona unde era amplasată rulota lor, alţii începuseră să cultive legume chiar dacă terenul nu le aparţinea. Viceprimarul din Buşteni a precizat că hotărârea de Consiliu Local nu vizează turiştii care veneau o zi la iarbă verde ”cu pătura”.

Pe viitor, administraţia locală din Buşteni intenţionează să amenajeze în zona tradiţională de camping un spaţiu civilizat destinat exclusiv rulotelor, dar care să respecte anumite standarde: curent electric, toalete ecologice, branşarea la apă, evident contra unor taxe, aşa cum e peste tot în Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net