UPDATE. A murit adolescenta de 17 ani din Vaslui, internată cu meningită la Iaşi

Ultima actualizare:

    Trei cazuri de meningită în câteva zile.foto: captura Facebook
Trei cazuri de meningită în câteva zile.foto: captura Facebook

UPDATE. A murit adolescenta de 17 ani din Vaslui, diagnosticată cu meningită şi transferată, marţi dimineaţă, în comă, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”. Fata a fost internată la secţia de Terapie Intensivă şi timp de mai multe ore medicii s-au luptat să îi salveze viaţa. Tânăra provinea dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Acesta este al treilea caz de meningită înregistrat, în ultima săptămână, în România.

„Pacienta a murit în această după-amiază. Este vorba despre vorba despre un caz cu o formă gravă de meningită transferat în această dimineaţă de la Spitalul de Urgenţă Vaslui". Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii, a declarat pentru Click!, prof. dr. Carmen Dorobăţ managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi.

Tânăra diagnosticată cu meningită a ajuns, în urmă cu o zi, la Spitalul de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de colică renală, transmit surse medicale. În urma analizelor s-a descoperit că este vorba despre o infecţie şi a primit tratament, însă pe timpul nopţii starea s-a agravat. Pacienta a devenit agitată, prezentând pe tot corpul o erupție cutanată specifică meningitei, potrivit vremeanoua.ro.  Medicii au decis ca fata să fie transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi. 

Transferul până la Iaşi nu a fost lipsit de incidente. Înainte de a fi urcată în ambulanţă, fata a intrat în comă şi a fost intubată de medicii de la ATI din Vaslui. Iniţial, tânăra a fost trimisă cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Însă acesta s-a defectat pe drum şi a trebuit să fie preluată de o autospecială din Iaşi.

Alertă din cauza meningitei

Fata provine de la un centrul al Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Vaslui, însă este vorba despre o instituţie unde nu era asistată permanent.  Acum autorităţile sunt în alertă

Direcţia de Sănătate Publică din Vaslui a primit informarea referitoare la cazul de meningită de la reprezentanţii spitalului. Apoi, conform ziare.com, instituţia a raportat situaţia la la Centrul Regional de Sanatate Publică Iaşi şi a demarat o anchetă epidemiologică proprie.

Alte două adolescente care au fost internate în acelaşi salon cu adolescenta, la Vaslui, primesc tratament profilactic, iar salonul respectiv urmează să fie dezinfectat.

La sfârşitul săprămânii trecute, o elevă de 18 ani de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București a murit la Institutul „Matei Balș”, după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică fulminantă.

În aceeași zi, o altă fată de 18 ani a fost internată la Spitalul Județean din Botoșani, cu suspiciune de meningită meningococică. Tânăra are domiciliul în Italia și se află în vizită în oraș. Acum se află sub tratament cu antibiotice şi răspunde bine la acesta, au transmis medicii pentru Digi24.

Cazul a fost dezvăluit luni de DSP Botoșani și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta din urmă a spus că, momentan, „nu se impune introducerea vaccinului”, pentru că numărul cazurilor este mic.

Meningita este o boală infecţioasă care afectează meningele, membranele fine ce înconjoară creierul şi măduva spinării. Poate fi cauzată de virusuri sau de bacterii, iar cei mai expuşi sunt copiii, adolescenţii, tinerii, adulţi cu imunitate scăzută şi vârstnicii.

Meningita este de două feluri: virală şi bacteriană. Cea virală este cel mai des intâlnită şi este mai puţin gravă. Cea bacteriană este rară şi poate avea urmări foarte grave dacă nu este tratătă la timp.

Citeşte şi: Copil de 4 ani, din Sinaia, ucis de meningita bacteriană

Citeşte şi: Meningita meningococică a luat și viața nepoatei lui Dumitru Prunariu, în 2015

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net