Unul dintre tinerii înecați în Siret a murit încercând să-și salveze prietenii. Doi dintre ei erau frați: „N-a mai rămas niciunul”

Ultima actualizare:

    Claudiu avea doar 14 aniFoto: Arhivă personală
Claudiu avea doar 14 aniFoto: Arhivă personală

Cinci adolescenți au murit duminică înecaţi în râul Siret. Tinerii aveau între 14 şi 18 ani şi au mers într-un sat vecin, din județul Bacău, la scăldat. „Aventura” lor s-a sfârșit însă tragic, din nefericire.

O persoană a anunţat, la 112, că cinci tineri din comuna Filipeni, județul Bacău, n-au mai ajuns la mal după ce au intrat în râul Siret. Au fost scoși din apă de pompieri, însă n-au mai răspuns manevrelor de resuscitare, murind înecați. Doi dintre ei erau frați. 

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știu să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa. Astea erau biciclete lor, bicicletele copiilor”, a declarat unchiul celor doi pentru protv.

„Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt”, a declarat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Unul dintre tineri a murit încercând să-i salveze pe ceilalți

Tatăl unuia dintre tineri, al lui Claudiu, a explicat că i-a permis acestuia să plece cu prietenii săi cu condiția să nu intre în apă, pentru că nu ştia să înoate. Băiatul ar fi ascultat sfatul tatălui, însă a intrat în apă atunci când a văzut că prietenii lui sunt în pericol, încercând să îi salveze. Din nefericire, acesta a fost și sfârșitul lui.

Alexandru, unul dintre supravieţuitori, spune că scenele s-a derulat foarte repede. La scăldat s-au dus în total 8 prieteni, însă 5 dintre ei și-au pierdut viața în mod tragic, înecându-se.

„Am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei. Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a povestit Alexandru, pentru sursa anterior menționată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net