Universitatea care deţine un magazin unic în ţară. Ce produse vinde

universitate_cluj-actual_de_cluj.jpg

studenti la cursuri
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj a deschis un magazin de desfacere
foto: Actual de Cluj
Citeste tot despre: 

Sute de clienţi se înghesuie zilnic să cumpere câte ceva în noul magazin deschis în urmă cu doar câteva zile de o universitatea clujeană. Se vând fructe, ouă, lapte, iaurt și cârnați de la stațiunea de cercetare a universității.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj (USAMV) a deschis, în urmă cu doar câteva zile, un magazin de desfacere unde comercializează, printre altele, ouă, lactate, mezeluri sau fructe, scrie adevarul.ro.

Noul spaţiu a fost amenajat în incinta universităţii cu 15.000 de euro. De fapt, USAMV comercializa de  peste două decenii,  aceleaşi produse, dar într-o gheretă situată în parcul universităţii.

”Actual de Cluj” scrie că USAMV şi-a făcut propria firmă, Agronomia Agro Food Innovation SRL, ca să poată vinde ceea ce produce în Staţiunea Didactică Experimentală de la Cojocna către terţi, iar vânzările se situează zilnic în jurul cifrei de 1.000 de euro.

Universitatea care deţine un magazin unic în ţară

Fructele provin din staţiunea de cercetare a universităţii, iar produsele lactate şi cele pe bază de carne de la fermele USAMV. 

”Magazinul funcţionează în subordinea universităţii de 15 ani, dar înainte să înfiinţăm SRL-ul nu puteam valorifica produsele şi către restaurante şi industria HORECA, în plus universitatea învaţă studenţi, nu vinde produse. Consumatorul e clientul principal acum, dar nici de acum înainte nu vrem să ajungem de exemplu la supermarketuri. Un client al nostru este Grădiniţa Universității „Babeş-Bolyai” unde dăm iaurturi pentru copii, pentru că părinţii cer produse locale”, a declarat Lucian Naş pentru Actual de Cluj, directorul SRL-ului înfiinţat de USAMV.

Ce produse vinde universitatea

Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Spre exemplu, un ou costă 50 de bani,. iar o prăjitură cu mere se vinde cu 4 lei, iar laptele - 3 lei. Mare trecere are şi laptele proaspăt, fără conservanţi, care se vinde aici. Într-o zi obişnuită se vând peste 300 de litri de lapte şi aproximativ 3.000 de ouă. De asemenea, se vând cu succes cârnaţii şi iaurturile probiotice făcute de studenţi şi premiate la nivel naţional şi internaţional, crenvurştii, şunca şi salamurile fără conservanţi şi produsele de panificaţie, toate făcute de carmangeria şi de făbricuţa USAMV.

Loading...

Citește și

  • Devenit celebru cu rolurile din „La bloc” şi „Nimeni nu-i perfect”, Dragoş Moştenescu a luat o pauză în televiziune, fiind preocupat acum cu proviziile pentru iarnă. Prin urmare, şi-a suflecat mânecile şi, după ce a făcut zeci de borcane de conserve, s-a pus şi pe stors struguri.

  • Siropurile preparate în casă din plante şi din fructe, fără conservanţi, sunt băuturi tonice dovedite pentru organism. De aceea, pentru menţinerea stării de sănătate, este firesc să preparăm în timpul verii astfel de băuturi naturale pentru cămara cu provizii de iarnă. De asemenea, aceste siropuri preparate în casă nu conțin conservanți nocivi, precum benzoatul de sodiu.