Un urs, «ucigaş» în serie?

Ultima actualizare:

    Urşii au devenit o  prezenţă obişnuită  în zona Braşovului
Urşii au devenit o prezenţă obişnuită în zona Braşovului

Turişti, mare atenţie pe unde vă plimbaţi când mergeţi la munte! Sunt zone în care întâlnirile cu ursul sunt la ordinea zilei, iar animalele au devenit, de la o vreme, tot mai agresive.

Nu trece luna fără atacuri din partea urşilor. Se întâmplă chiar în zonele turistice, destul de populate, unde animalele, în căutare de hrană, dau iama chiar şi în gospodăriile oamenilor. În judeţul Braşov, spre exemplu, în zona Bunloc - Dâmbul Morii, în mai puţin de o lună, două persoane au fost atacate din senin de fiarele pădurii şi doar o minune a făcut ca cei doi să scape cu viaţă din colţii şi ghearele ursului. Ultima victimă, un bărbat de 60 de ani, a fost sfârtecat ieri dimineaţă de o dihanie în timp ce se afla la cules de ciuperci şi a ajuns la spital în stare gravă, cu fractură deschisă la un braţ şi  mai multe plăgi la abdomen.

În ultima lună, doi oameni au fost atacaţi şi răniţi  în aceeaşi zonă din preajma Braşovului
În ultima lună, doi oameni au fost atacaţi şi răniţi în aceeaşi zonă din preajma Braşovului

„Bărbatul era conştient, dar are multiple plăgi muşcate şi zgâriate la abdomen şi torace. În această zonă s-au mai întâmplat astfel de evenimente în ultima perioadă, au mai fost persoane atacate de animale. Ar fi trebuit să fie evitată. Este o zonă des întâlnită cu animale, cu urşi. Turiştii care merg pe aici se expun pericolului când aleg să urmeze acel traseu montan. S-au făcut avertizări, vom vedea în perioada următoare ce măsuri se vor lua”, a declarat, pentru B1TV, Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. La ora actuală, autorităţile braşovene încearcă să afle dacă este vorba despre acelaşi urs sau despre un grup de fiare înfometate.

Ursul a atacat acum o lună în aceeaşi zonă

Tot aproape de Bunloc, un tânăr de 19 ani a fost atacat de urs în urmă cu aproape o lună. Deşi avea mai multe plăgi la gleznă, la abdomen, la torace şi la gât, băiatul a reuşit să coboare din pădure şi a ajuns la staţia de teleferic.  Un echipaj SMURD l-a preluat şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov. La începutul lui 2015, un bărbat de 33 de ani, care tăia lemne într-o pădure din comuna Agăş (Bacău), s-a trezit faţă-n faţă cu o ursoaică agresivă, care l-a apucat de picioare.

„A sărit pe mine, a dat să mă prindă de gât, m-a prins de mână. Am văzut că nu-mi dă drumul şi, într-o fracţiune de secundă, am bagat piciorul în pieptul ei şi am împins-o. Atunci mi-a dat drumul de mână şi m-a prins de picioare”, îşi aminteşte Daniel Gachi. El a fost salvat de câinele său, care a sărit să-l apere, iar fiara s-a speriat şi a fugit. Săteanul s-a ales cu răni superficiale.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net