Un super-erou pe străzile Timişoarei. El îi vânează pe hoţii de buzunare

Ultima actualizare:

    Cristian Brancovan, inginerul sătul de hoţiFoto: Adrian Panduru
Cristian Brancovan, inginerul sătul de hoţiFoto: Adrian Panduru

Cristi Brâncovan a declanșat, pe cont propriu, un război împotriva hoților de buzunare care acționează în mijloacele de transport în comun. El postează fotografii şi filmuleţe cu infractorii pe Facebook, încurajând oamenii să-i reclame la Poliție când le cad victime.

Un tânăr curajos! Cristi Brâncovan (35 de ani) este inginer, dar și șef de galerie al echipei de fotbal ASU Politehnica Timișoara, din Liga a II-a. În ultima perioadă, Brâncovan s-a implicat într-o acţiune care îi vizează pe hoții de buzunare din oraș.

„Doar Poliția nu se întâlnește cu hoții din buzunare. Profitând de vremea bună, stând la o bere pe o terasă din Calea Șagului, am observat trei bărbați și trei femei, împărțindu-și banii dintr-un portofel proaspăt prădat”, a scris Brâncovan, în aprilie, pe Facebook. “Am apucat să îmi dau seama că e vorba de celebra rețea de hoți și tâlhari care acționează în mijloacele de transport în comun și am reușit să-i filmez, destul de clar, pe unii dintre ei, în timp ce se îndreptau spre următorul autobuz, în căutare de noi victime“, a adăugat tânărul, postând mesajul alături de filmulețul în care i-a surprins pe infractori. Filmulețul a devenit viral, iar în prezent are peste 327.000 de vizualizări.

"Doar Poliţia nu vede aceşti hoţi şi tâlhari"

Încurajat de succesul filmuleţului, Cristian Brâncovan s-a dus cu o portavoce în Piața 700, cea mai aglomerată stație de transport în comun, și i-a atenționat pe oameni că riscă să fie furați. „Am să vă rog să aveţi grijă. Din păcate, autorităţile locale nu ne sprijină. Nu este normal să ne facem dreptate singuri, cu bâta. Doar Poliţia nu vede aceşti hoţi şi tâlhari“, le-a transmis el timișorenilor din Piața 700. După zece zile, tânărul și-a luat portavocea și a protestat în fața Poliției Timiș. Inginerul a fost amendat cu 200 de lei și a fost sfătuit să obțină autorizație pentru un viitor protest.

Nume, prenume, condamnări şi zonele în care fură


    Una dintre postările lui Cristian Brâncovan pe reţeaua socialăFoto: Facebook
Una dintre postările lui Cristian Brâncovan pe reţeaua socialăFoto: Facebook

Cristian Brâncovan a început să adune informații despre hoții de buzunare. Inclusiv cu ajutorul unor oameni ai legii, timișoreanul a reușit să strângă date şi să posteze pe Facebook fotografiile hoților, cu nume, prenume și chiar condamnări, uneori chiar şi zonele în care acționează. „Dacă ei au făcut un furt ca lumea, pun pozele pe internet. Dacă te uiți pe pagina mea, o să vezi două femei, hoațe din buzunare, Rus Maria și Mailat Claudia Florina, Fekete acum, după divorț. După ce au dat «un tun», au pus o poză cu câteva mii de euro pe Facebook“, spune Cristian Brâncovan.Click! spune

Demersurile lui Cristian Brâncovan n-au rămas fără ecou. În urmă cu două săptămâni, la sediul Poliției Locale a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timişoara, ai Jandarmeriei şi ai Poliției Municipale, perntru un mod comun de acţiune contra hoţilor.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net