Un român, printre cei mai periculoși violatori din Europa. Povestea grozăviilor lui Zeno

Ultima actualizare:

    Violatorul a fost reținut pe o stradă din SuceavaFoto: stiri.botosani.ro
Violatorul a fost reținut pe o stradă din SuceavaFoto: stiri.botosani.ro

Zeno-Irinel Havîrneanu din comuna botoșăneană Mitoc a șocat la 45 de ani polițiile din trei țări. Individul este unul dintre cei mai feroce violatori și a atacat femei din Italia, Anglia și România. Condamnat pe viață în Marea Britanie, la aproape 12 ani în Italia, suspectul a fost prins la Suceava după ce a violat o fetiță de 13 ani.

Irinel Zeno Havârneanu a fost dat în urmărire de autoritățile italiene după ce, în 11 noiembrie 2007, a violat o localnică în Cagliari relatează ziaruldesuceava.ro. A fugit din Italia, iar Tribunalul din Cagliari l-a condamnat la 4.320 de  zile de închisoare pentru viol. Sentința a rămas definitivă pe 5 decembrie 2014, botoșăneanul fiind dat în urmărire internațională. Din Italia, violatorul a fugit în Marea Britanie, unde a comis alt viol soldat cu moartea victimei. A fost capturat, arestat şi condamnat la închisoare pe viață. În 2016, surprinzător, a fost eliberat condiționat, printr-un decret al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. A fost adus în România, unde era dat în urmărire internațională pentru trafic de persoane. A făcut trei ani de închisoare și a fost eliberat la începutul acestui an, în luna februarie și urma să fie extrădat în Italia unde urma să execute aproape 12 ani pentru viol. Surprinzător, autoritățile italiene nu l-au vrut și au cerut să execute pedeapsa în România. Până la rezolvarea formalităților, Zeno era liber iar bestia a profitat.

Ultima faptă a violatorului Zeno

În după amiaza zilei de 10 iulie, potrivit stiri.botosani.ro, Zeno Havîrneanu a abordat o minoră în fața blocului tinerei, situat în municipiul Suceava, zona Mărășești. Suspectul a convins-o pe fată în vârstă de 13 ani să-l conducă în apartamentul său, sub pretextul de a verifica instalația de apă. În interiorul apartamentului, bărbatul a agresat-o sexual pe minoră, amenințând-o cu moartea în cazul în care se opune. După ce și-a terminat treaba, individul a părăsit locuința minorei.”În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, autorul faptei a fost identificat şi prins, pe numele acestuia fiind luată, la data de 30.07.2020, măsura preventivă a reţinerii. În data de 31 iulie 2020, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, pe numele inculpatului fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria din Suceava potrivit stiri.botosani.ro

Citiți și

Un bărbat de 67 de ani, care a violat și filmat două fetiţe de 5 şi 6 ani, a fost arestat

Rudele băiatului care ar fi violat-o pe minora plină de sânge din Galați: «Dacă ne-o dau, noi facem logodna»

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net