Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut elevei sale poze nud. Cum a reacționat când fata l-a reclamat

Ultima actualizare:

    Profesorul de mate insista să primească o fotografie „incendiară”
Profesorul de mate insista să primească o fotografie „incendiară”

Mare e grădina Domnului și plină de „uscături”! Un profesor de matematică de la un liceu tehnologic din Piatra Neamț i-a cerut elevei sale să-i trimită poze cu ea dezbrăcată. Fata l-a reclamat conducerii, însă nu a primit ajutor. Directoarea adjunctă ar fi spus că nu e problema școlii. Proful în călduri a trecut la amenințări.

Cazul a fost relatat de jurnaliștii de la Rise Project, iar protagonistul principal este Cristian Pipirigeanu, profesor de matematică la liceul „Dimitrie Leonida”. Totul ar fi pornit în luna octombrie a anului trecut, când profesolul a abordat-o cu o cerere de prietenie pe Facebook. Ușor, ușor, i-a cerut să se întâlnească, i-a spus că-i cumpărăr flori, dar a fost refuzat. Nu a trecut mult până să devină și mai îndrăzneț.

Ce mesaje deocheate îi trimitea profesorul

Unul dintre mesajele trimise de cadrul didactic
Unul dintre mesajele trimise de cadrul didactic
  • „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul. Ești neserioasă”;
  • ”Doar suntem discreți, ce naiba”
  • „O poză incendiară ar mai înfrumuseța zilele mele de om trecut de 45 de ani”;
  • Vine și cu promisiuni: „... la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase... cel puțin nota 6, întotdeauna”.

Directoarea adjunctă spune că nu e problema școlii

Eleva are 21 de ani și este la seral. După astfel de mesaje, și-a luat inima în dinți și a reclamat situația la conducerea școlii, cerând să fie mutată la alt liceu. Directoarea adjunctă, Mihaela Zachman, consideră că incidentul nu este problema școlii, deoarece hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta instituției, iar eleva e majoră. „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”. O contrazice Andreea Rusu, directoare executivă la Centrul FILIA, o organizație neguvernamentală care luptă pentru drepturile femeilor: „Relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul în care ieși din spațiul fizic al școlii, fiindcă relația de putere rămâne și mai departe”. Mai mult decât atât, Mihaela Zachman se întreabă ce caută „o fată” în domeniul tehnic, apostrofând-o că mecanica nu e pentru ea: „S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei... Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere”, dezvăluie Rise Project.

Profesorul a trecut la jigniri și la intimidări

Văzând că nu primește ce-și dorește, ba chiar că a fost pârât „mai sus”, proful a schimbat placa și a trecut la jigniri și amenințări
Văzând că nu primește ce-și dorește, ba chiar că a fost pârât „mai sus”, proful a schimbat placa și a trecut la jigniri și amenințări

Profesorul a aflat de plângerea fetei și a început să o bombardeze pe fată cu insulte: „cățea în călduri”, „handicapată curvă”, „jigodie ordinară”. Ar fi fost beat, s-a justificat el: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin [...] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau”. A trecut apoi la intimidări: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, s-a lăudat, sigur pe el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net