Un neurochirurg celebru avertizează: "Măștile provoacă dureri de cap și chiar pierderea cunoștinței"

Ultima actualizare:

    S-a descoprit că masca de protecție purtată mai mult timp pe față ne provoacă dureri de cap
S-a descoprit că masca de protecție purtată mai mult timp pe față ne provoacă dureri de cap

Măștile de protecție sunt obligatorii în mai toate statele afectate de coronavirus,iar din 15 mai, când a intrat în vigoare starea de alertă, și în România. Când suntem în spații închise ne acoperim cu ele fața și nasul, doar că sunt medici care sunt de părere că ne fac mai mult rău decât bine. Un neurochirurg celebru din SUA ne avertizează că "măștile provoacă dureri de cap și chiar pierderea cunoștinței".

O mască medicală este un instrument utilizat pentru prevenirea transmiterii infecțiilor. Corect folosită, aceasta acoperă nasul și gura cu ajutorul buclelor cu care se fixează de urechi.

Măștile ajută la limitarea răspândirii germenilor și limitează transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinată de coronavirus.

Astfel, când cineva vorbește, tușește sau strănută se eliberează în aer mici picături cu agenți patogeni care pot infecta persoanele din jur.

Prin purtarea unei măști, se poate preveni contaminarea celorlalte persoane.

Doar că medicul neurochirurg american Russell Blaylock arată că mai multe studii au descoperit că oamenii care au purtat mască mai mult timp au avut parte de  probleme serioase de sănătate.

Un studiu recent, care a implicat 159 de lucrători din domeniul sănătății, cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani, a descoperit că 81% dintre ei au dezvoltat dureri de cap din cauza purtării măștii.

Russell Blaylock este un celebru neurochirurg american
Russell Blaylock este un celebru neurochirurg american

”Problemele  pot varia de la dureri de cap până la hipoxie, adică o reducere a oxigenării sângelui sau hipercapnie, o creștere a nivelului de dioxid de carbon în sânge, dar și alte complicații grave, care pot pune viața în pericol. Studiile au arătat că hipoxia poate inhiba tipul principalelor celule imune utilizate pentru a combate infecțiile virale numit limfocit T CD4 +. Aceasta se întâmplă deoarece hipoxia crește nivelul unui compus numit hipoxia inductibilă factor-1 (HIF-1), care inhibă limfocitele T și stimulează o celulă imunitară puternică, numită Tregs. Acest lucru stabilește stadiul pentru contractarea oricărei infecții, inclusiv COVID-19 și face consecințele acestei infecții mult mai grave. În esență, masca te poate expune unui risc crescut de infecții. Persoanele cu cancer, mai ales dacă cancerul s-a răspândit, vor fi expuse unui risc suplimentar de hipoxie prelungită, deoarece cancerul crește cel mai bine într-un microambient cu un nivel scăzut de oxigen” , a explicat medicul american, citat de romaniatv.net.

Masca agravează funcțiile plămânilor și duce infecția la creier

În plus, Russell Blaylock spune că persoanelor în vârstă și celor cu boli pulmonare masca le poate provoca o agravare severă a funcției plămânilor.

Şi, în plus, există un alt pericol de a purta aceste măști zilnic, mai ales dacă stăm cu ele mai multe ore.

”Când o persoană este infectată cu un virus respirator, va expulza o parte din virus cu fiecare respirație. În cazul în care poartă o mască, în special o mască N95 sau o altă mască strâns potrivită pe faţă, aceasta va inspira în mod constant virusul înapoi, crescând concentrația lui în plămâni și la nivelul pasajelor nazale. În continuare devine și mai înfricoșător. Mai multe dovezi sugerează că, în unele cazuri, virusul poate intra în creier. În cele mai multe din cazuri, ajunge acolo prin intermediul nervilor olfactivi, care se conectează direct cu zona creierului ce se ocupă cu memoria și memoria recentă. Purtând o mască, virusurile exhalate nu vor putea scăpa și se vor concentra în pasajele nazale, vor intra în nervii olfactivi și vor călători astfel la creier", a scris neurologul de peste ocean.

Diferența dintre masca simplă de protecție și cea cu filtru

Medicul mai arată că există o diferență între masca N95 și masca chirurgicală, în ceea ce privește efectele secundare.

Masca N95, care filtrează 95% dintre particulele cu un diametru median > 0,3 µm2, afectează respirația într-un grad mai mare și este mai des asociată cu durerile de cap.

Studiile ar arăta că masca N95 ar fi mai periculos de purtat decât cea simplă
Studiile ar arăta că masca N95 ar fi mai periculos de purtat decât cea simplă

În cadrul unui astfel de studiu, cercetătorii au examinat 212 de cadre medicale (47 de bărbați și 165 de femei), întrebându-le despre prezența durerilor de cap, durata lor, tipul de dureri de cap și dacă au avut dureri de cap preexistente.

Studiile au relevat că aproximativ o treime dintre ei au avut dureri de cap legate de purtarea măştii.

Majoritatea avuseseră dureri preexistente, care s-au agravat, iar 60% au avut nevoie de medicamente pentru a le trece.

În ceea ce privește cauza durerilor de cap, cea mai mare parte a dovezilor indică hipoxia și/sau hipercapnia drept cauză a lor.

Masca N95, dacă este purtată ore întregi, poate reduce oxigenarea sângelui cu până la 20%, ceea ce poate duce la pierderea cunoștinței.

Cine este medicul neurolog Russell Blaylock

Russell Blaylock este autor de cărți și neurochirurg pensionat, în vârstă de 74 de ani, din SUA.

El a introdus un nou tratament pentru un subset de tumori cerebrale, precum și îmbunătățirea anumitor operații de tratare a apei asupra creierului.

Totodată, a fost profesor la Universitatea din Mississippi Medical Center și, în prezent, este profesor invitat la departamentul de biologie la Belhaven College.

Este autorul mai multor cărți și lucrări, inclusiv Excitotoxine: The Gaste That Kills (1994), Secretele pentru sănătate și nutriție care vă pot salva viața (2002) și Strategii naturale pentru pacienții cu cancer (2003).

Medicul scrie lunar buletine informativ, precum cel legat de efectele măștii de protecție asupra sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net