Un ministru PSD a primit interdicţie să mai dea declaraţii. Care e motivul

victor-negrescu-ministrul_afacerilor_europene.jpg

victor negrescu este ministrul afacerilor europene
Victor Negrescu (33 de ani) este ministru delegat pentru afaceri europene, din 2017. A fost unul dintre cei mai tineri europarlamentari: la 29 de ani a fost ales în mandatul 2014-2017
FOTO: adevarul.ro

Consilierii premierului Viorica Dăncilă i-au transmis lui Victor Negrescu, ministru pentru afaceri europene, să nu mai vorbească despre „subiecte care nu-l privesc“, scrie „Adevărul”. Victor Negrescu anunţase că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, proiect criticat în interiorul partidului.

După referendumul pentru familia tradiţională, Victor Negrescu a anunţat, fără să primească girul partidului, că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, decizie care nu e pe placul tuturor social-democraţilor, după cum susţin surse politice pentru „Adevărul”. 

Drept urmare, consilierii premierului Viorica Dăncilă i-au transmis lui Victor Negrescu, ministru pentru afaceri europene, să nu mai vorbească despre „subiecte care nu-l privesc“, să mai iasă în presă fără aprobare, scrie adevarul.ro.

Reacţia lui Victor Negrescu

După acest incident, Negrescu s-a plâns unor apropiaţi că liderii PSD ar fi invidioşi pe modul în care ministerul pe care îl conduce pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România la 1 ianuarie 2019, scrie adevarul.ro.

Din postura de ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu gestionează  relaţia Guvernului cu oficialii de la Bruxelles.

Cine este Victor Negrescu

  • Victor Negrescu (33 de ani) este ministru delegat pentru afaceri europene, din 2017. A fost cel mai tânăr europarlamentar român: la 29 de ani a fost ales în mandatul 2014-2017.
  • Victor Negrescu a avut mai multe funcții în PSD: la 19 ani a fost vicepreședinte și purtător de cuvânt al organizației PSD Sector3, la 24 de ani a fost președintele organizației PSD Alba, iar de la 30 de ani a ajuns vicepreședinte PSD.
  • Vorbește mai multe limbri străine: franceză, engleză, italiană, germană, rusă.
  • A făcut școala generală la Bruxelles, iar liceul la Paris. Este licențiat în Științe politice, un master MBA la ASE (la București). Din 2011 (la 26 de ani), este doctor în Științe politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene.
Loading...