Un fals doctor din Brăila a păcălit mai mulți bătrâni cu 127.000 de lei prin metoda”Accidentul”

Ultima actualizare:

    Falsul medic care păcălea bătrâni cu metoda”Accidentul” a primit patru ani de închisoareFoto:adevărul.ro
Falsul medic care păcălea bătrâni cu metoda”Accidentul” a primit patru ani de închisoareFoto:adevărul.ro

Ingeniozitatea infractorilor nu are limite. Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Brăila a primit patru ani de închisoare pentru că a înșelat mai multe persoane în vârstă pretinzând că este medic la Spitalul Judeţean Brăila și are nevoie de bani pentru a le salva rudele. Suspectul a strâns de la bătrânii speriați 127.000 de lei.

Individul s-a folosit de metoda”Accidentul”dar adaptată la pandemie. El a uimit anchetatorii prin tacticile adoptate, care i-au permis să înșele bătrânii. Suspectul se recomanda ca fiind medicul Barbu de la Spitalul Judeţean Brăila şi aborda persoanele în vărstă cărora le cerea bani pentru a efectua diverse operaţii medicale menite să le salveze vieţile rudelor împlicate în accidente rutiere. În timpul discuțiilor, falsul medic reuşea să îşi convingă victimele să îi dea toţi banii pe care îi aveau în casă, pentru ca rudele lor să scape cu viaţă.

Cum proceda falsul medic

Pentru a induce în eroare persoanele în vârstă, infractorul își schimba vocea și prelua în același timp identitatea mai multor persoane.”Pentru a fi convingător, și-a schimbat vocea și s-a recomandat ca fiind de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, care i-a confirmat ca fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenție chirurgicală la București, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casă suma de 11.000 lei și că o poate pune la dispoziție, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuiește, pentru a veni să ridice banii”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu conform infobraila.ro.

Cum a rămas un bătrân fără 10.000 de lei și 1000 de euro

Infractorul furniza victimelor povești terifiante despre accidente fictive iar acestea șocate erau gata de orice plată pentru a-și salva rudele. “Pe fondul șocului emotional, victima a fost convinsă de cele relatate de interlocutor, precizându-i acestuia că are in casa suma de 10.000 lei si 1.000 euro. La cererea  sa, victima i-a comunicat adresa unde locuiește (…) In aceasta zona, s-a întâlnit cu persoana vătămată și a ridicat sumele de 10.000 de lei si 1.000 de euro”, se menţioneaza în rechizitoriul obținut de infobraila.ro. Falsul medic Barbu a fost condamnat săptămâna trecută de Curtea de Apel Galaţi la patru ani de închisoare. Bărbatul, fost pușcăriaș condamnat tot pentru înșelăciune a fost obligat să le dea banii înapoi victimelor sale, toate cu vârste cuprinse între 65-79 de ani.

Citiți și

Cum au rămas doi bătrâni fără o sumă record prin metoda ”accidentul”

O femeie din Vaslui a dejucat planul unui escroc prin metoda Accidentul: i-a expediat 3 lei, în loc de 3.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net