Un criminal din Marea Britanie, săltat de poliţişti la Cluj

6_criminal.jpg

Shane O’Brien era căutat din 2015
Citeste tot despre: 

Gata, l-au ridicat! Britanicul Shane O’Brien (31 de ani), aflat pe lista Interpol a fugarilor după ce a înjunghiat mortal un tânăr de 21 de ani într-un bar din Londra, a fost reţinut sâmbătă de poliţiştii clujeni.

Individul se plimba liniştit prin centrul Clujului şi n-a opus rezistenţă în momentul în care a fost arestat de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Moartea lui Josh Hanson (21 de ani), un tânăr înjunghiat într-un bar din Londra, a devenit un subiect de primă pagină a ziarelor din Marea Britanie, după ce familia a făcut o campanie pentru prinderea ucigaşului.

Shane O’Brien (31 de ani), cel care l-a ucis pe Josh, se află pe lista Interpol a fugarilor de patru ani, scrie adevarul.ro. Magistraţii au admis, duminică,  cererea pentru confirmarea mandatului european de arestare şi au dispus arestarea provizorie pentru 15 zile. În continuare, vor fi demarate procedurile specifice în vederea extrădării. Bărbatul din Londra era căutat de autorităţile din Marea Britanie pentru multiple crime. Potrivit presei din Regat, pe 11 octombrie 2015 Josh se dusese la un bar aflat în apropierea casei sale din Hillingdon, West London, după ce vizitase o rudă bolnavă în spital. El cumpăra băuturi când a fost înjunghiat brutal în gât, în faţa a 40 de clienţi şocaţi.

Se crede că asasinul, Shane O’Brien, a fugit din ţară imediat după incident şi ar fi ajuns în Olanda, Emiratele Arabe Unite şi Cehia. În februarie 2017, O’Brien a fost arestat pentru acte de violenţă în Praga, dar avea documente false care atestau că numele său este Enzo Mellonceli. El a reuşit să iasă pe cauţiune, înainte ca adevărata sa identitate să devină cunoscută. Fotografiile luate în timp ce era în custodia autorităţilor din Cehia arată că el şi-a acoperit vechiul tatuaj cu unul nou: o bufniţă cu un craniu în locul  corpului. 

Loading...