Un copil de trei ani, mort după ce a căzut în fosa septică a școlii

scoala.jpg

scoala iasi copil mort
Trupul copilului a fost găsit în fosa septică a şcolii din Buda
Foto: Ziarul de Iasi

Un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăieşti, a decedat în luni după-amiază în curtea şcolii din localitate, după ce a căzut în fosa septică, scrie Ziarul de Iași. Acesta nu era înscris la grădiniță, iar, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, copilul a ajuns acolo neînsoțit. După acest incident tragic, directorul şcolii a fost destituit.

UPDATE Ora 16.00. Ministerul Educației a anunțat că s-a întrunit Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi şi a decis demiterea directorului şcolii din comuna Brăieşti, Cătălina Gavriluţă, întrucât "nu au fost asigurate condiţiile de securitate pentru elevi în spaţiul şcolii".

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a început, marţi, o evaluare a familiei copilului de trei ani care a murit, pentru a se stabili dacă ceilalţi şapte copii ai familiei mai pot rămâne în custodia părinţilor.

Știrea inițială: Moarte îngrozitoare pentru un copil în vârstă de trei ani, care şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut într-o fosă septică. Tragicul eveniment a avut loc luni în satul Buda, din comuna Brăieşti, lângă Târgu Frumos. Copilul a fost găsit după mai multe ore de căutări, el fiind dat dispărut de rude.

scoala_copil.jpeg

fosa septica
Aşa arată locul în care copilul a căzut
foto: Ziarul de Iaşi

Micuţul a călcat pe un cap ruginit care acoperea fosa septică, moment în care a fost pur şi simplu tras în interios şi s-a înecat.  

Copilul decedat mai avea încă opt fraţi, la care venea în curtea şcolii pentru a se juca.

Luni, el a mers dimineaţă la grădiniţă, apoi a dispărut. O învăţătoare l-a căutat prin împrejurimi şi l-a găsit, în jurul orei 13, căzut în fosa septică.

„Copilul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie, iar poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu certitudine a circumstanţelor producerii decesului“, a precizat Ioana Buştiuc, din cadrul Poliţiei Iaşi. 

Directorul şcolii, şocat de tragedia care s-a produs

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a demarat deja o anchetă în acest sens, iar un grup de inspectori şcolari s-a deplasat la şcoala din satul Buda imediat după semnalarea incidentului.

„Este o tragedie ce s-a întâmplat la această şcoală. Nu ştim deocamdată cu exactitate ce căuta copilul acolo, acesta nefiind înscris, deci nu era copilul şcolii. Se derulează o anchetă în acest moment, însă orice am face, din păcate, nu putem aduce la viaţă acest copil“, afirmă repre­zen­tanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Directorul Şcolii Profesionale Brăieşti, de care aparţine şcoala din satul Buda, urmează să îşi dea demisia, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi confirmând faptul că fosa septică a unităţii şcolare din satul Buda nu era asigurată corespunzător.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1