Un copil de doi ani din Giurgiu a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Are arsuri pe un sfert din corp

apa-fierbinte-copil.jpg

vas cu apa fierbinte pe aragaz
Băiețelul de doi ani s-a opărit cu apă fierbinte
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Un băieţel în vârstă de doi ani din judeţul Giurgiu a fost rănit, suferind arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, după ce a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. El a fost dus la un spital din Bucureşti.

Incidentul s-a produs, luni seară, în localitatea Letca Veche, din județul Giurgiu, informează, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, potrivit News.ro

"Într-o clipă de neatenţie, un băieţel de 2 ani a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Paramedicii SMURD ajunşi la caz i-au acordat primul ajutor şi au constatat că micuţul avea arsuri de gradul a II-lea pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului”, a transmis ISU. 

Copilul a fost preluat de echipajul medical şi transportat la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Sfaturi de la ISU pentru a evita arsurile în cazul copiilor

Reprezentanţii ISU avertizează că arsurile, în special cele cauzate de lichidele fierbinţi, sunt mai frecvente în rândul copiilor şi fac câteva recomandări pentru ca asemenea incidente să fie prevenite:

  • copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi şi în apropierea unor vase care au conţinut fierbinte,
  • în timpul preparării termice a mâncării trebuie folosite în special arzătoarele maşinilor de gătit dinspre perete sau poziţionând mânerele vaselor în care se pregăteşte mâncarea către perete,
  • fierul de călcat fierbinte trebuie şi el ţinut departe de copii, la fel şi obiecte precum chibrituri sau brichete.
Loading...