Camion cu militari, căzut într-o prăpastie: trei au decedat

Ultima actualizare:

    Un camion militar s-a prăbușit într-o râpăFoto: captură foto/Digi 24
Un camion militar s-a prăbușit într-o râpăFoto: captură foto/Digi 24

Joi seară, 29 iunie, un camion militar s-a răsturnat într-o răpă din zona Rucăr. La fața locului au fost trimise echipaje de salvare ISU pentru a-i descarcera pe cei blocați în mașină.

UPDATE 00.40 Cei doi soldați prinși între fiarele contorsionate nu au mai putut fi salvați. Numărul deceselor a ajuns la 3. 

UPDATE 00.10 Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că „şapte dintre militari au ajuns la spitalul din Câmpulung - trei dintre victime prezintă traumatisme craniene, iar alte trei victime  traumatisme ale membrelor - însă cu toţii sunt conştienţi, în stare stabilă. Alte trei victime au ajuns la spitalul din Braşov, şi acestea fiind în stare stabilă“.

UPDATE 00.00 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că motorul camionului a căzut peste doi militari, fiind vorba despre cei care mai sunt încarceraţi la această oră, ea precizând că deocamdată echipele de intervenţie pot vedea doar picioarele acestora. Ea a mai spus că deocamdată nu poate fi declarat decesul celor doi. Ea a mai spus că, din declaraţiile supravieţuitorilor, reiese că autovehiculul a rămas fără frâne.

UPDATE: Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Apărării, 13 militari au fost implicați în incident. Camionul care s-a răsturnat în râpă era ultimul dintre cele 3 vehicule militare care se deplasau în convoi spre localitatea Valea Urdei, din județul Argeș. Trei dintre militari au fost blocați în cabina camionului, iar ceilalți zece se aflau în spatele acestuia. A fost sesizat Parchetul Militar și a fost instituită o comisie de cercetare epntru investigarea accidentului.

UPDATE: Raed Arafat a confirmat că o persoană a decedat, iar alte două sunt încă încarcerate în camion. Nu este exclus ca acestea să fie și ele decedate, dar informația n-a fost confirmată încă. De asemenea, ministrul sănătății a menționat că șapte dintre militarii descarcerați au fost transportați la spital.


    Echipele de intervenție încearcă în continuare să-i descarcereze pe militarii blocați în camionFoto: captură foto/Antena 3
Echipele de intervenție încearcă în continuare să-i descarcereze pe militarii blocați în camionFoto: captură foto/Antena 3

UPDATE: În total, Digi 24 transmite că 13 persoane au fost rănite, iar alte patru militari nu au mai putut fi salvați.

UPDATE: Incidentul s-a petrecut într-o zonă muntoasă, pe un drum foarte înclinat, cu serpentine, într-o curbă deosebit de periculoasă. Trei camioane se deplasau într-un convoi militar, dar unul dintre camioane a rupt parapetul din piatră de pe marginea drumului și a căzut în râpă. Camionul se află în stare instabilă în prăpastie, motiv pentru care militarii l-au legat cu un troliu de celelalte autocamioane pentru a-l echilibra.

UPDATE: Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat că echipele de intervenție au ajuns la fața locului. Au plecat spre localitatea Dâmbovicioara Raed Arafat, din partea Ministerului de Interne și Adrain Țuțuianu și Mircea Dușa, din partea Ministerului de Externe. Militarii veneau dintr-o misiune și se îndreptau către Câmpulung.

Madalina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeș a declarat pentru Digi 24 că atât numărul victimelor, cât și situația de la fața locului sunt în dinamică. Zece persoane au fost deja descarcertate, dar alte trei sunt încă blocate. Sunt și persoane aflate în stare de inconștiență printre cei descarcerați.

Mădălin Zamfir, de la Poliția din Argeș a precizat că a fost trimisă și o echipă de cercetare din cadrul departamentului de criminalistică. Se va deschide o anchetă militară pentru a afla cauza accidentului.

Prefectul de Argeș a menționat că primii care au intervenit au fost colegii militarilor, din celelalte două camioane.

UPDATE: Camionul a căzut într-o prăpastie de 40 de metri, într-o zonă montană, greu accesibilă, precizează Digir 24.

UPDATE: Prefectul de Argeș, Emilian Dragne: „Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU și cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaștem. Se face evaluare. Sunt supraviețuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră”.

Din primele informații oferite de Digi 24, 20 de militari s-ar afla încarcerați în camionul răsturnat în localitatea Dâmbovicioara. A fost instituit planul roșu de intervenție și au fost trimise echipaje de la ISU Argeș și ISU Brașov.

În camion se află militari din Batalionul Vânători de Munte Dragoslavele.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net