Un bărbat a murit după o supradoză cu paracetamol. A încercat să se trateze singur de Covid-19

paracetamol.jpg

pastile
Un bărbat de 70 de ani a murit după o supradoză de paracetamol
foto: pixabay.com

Un bărbat de 70 de ani din județul Botoșani a murit după o supradoză de paracetamol. Acesta avea simtome de coronavirus, diagnostic confirmat de testul rapid făcut în ambulanța care l-a transportat la spital și reconfirmat prin testarea PCR.

Un bărbat din județul Botoșani care a încercat să se trateze singur de Covid-19 a fost transportat la spital în comă, după o supradoză de paracetamol.

Conform Monicăi Adăscățiței, directorul DSP Botoșani, familia bărbatului susține că acesta a luat câte un gram de paracetamol (două pastile a câte 500 mg -n.r.) la fiecare patru ore, timp de patru zile, după ce a acuzat simptome specifice unei viroze. Acesta a intrat în comă, a fost transportat la spital, în unitatea de Tetapie Intensivă, și supus unui test rapid și unuia PCR, care au confirmat că avea coronavirus. A doua zi după internare, pacientul a decedat.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame.

Loading...
 
 

Citește și

  • pastile

    Paracetamol pentru răceală? Fie, dacă țineți neapărat! Dar să știți că nu are niciun efect, avertizează specialiștii neozeelandezi. Un studiu recent arată că unul dintre cele mai populare medicamente din lume nu reduce febra și nu calmează durerile.

  • femeie pastile

    Alături de acidul acetilsalicilic şi ibuprofen, paracetamolul este unul dintre cele mai des întrebuinţate analgezice la nivel mondial, fiind administrat împotriva durerilor cu intensitate mică spre medie, acesta aparţine grupului de inhibitor de ciclooxigenaza (analgezice neopioide).