Un bărbat de 71 de ani din Buzău a murit după ce a fost lovit de o trotinetă electrică

trotineta-electrica_0.jpg

trotineta electrica
Bărbatul a fost lovit de o trotinetă electrică în timp ce se plimba prin parcul din Buzău
foto: arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Accident cu urmări tragice în Buzău. Un bărbat de 71 de ani a fost lovit de o trotinetă electrică în timp ce se plimba în parcul din localitate și a murit la scurt timp după aceea. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a deschis o anchetă.

Potrivit IPJ Buzău, citat de News.ro, bărbatul, fost cadru didactic, pensionat, se plimba sâmbătă pe una dintre aleile parcului Crâng din municipiul Buzău, când s-a angajat în traversarea aleii şi a fost lovit de o trotinetă electrică care era condusă pe pista special amenajată de un bărbat de 53 de ani din Buzău.

În urma impactului, pensionarul a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt. Un alt buzoian care îl însoţea pe bărbatul de 53 de ani ce se plimba cu trotineta a sunat imediat la 112 şi a solicitat ajutorul unei ambulanţe care a venit la scurt timp şi l-a preluat pe bărbatul rănit.

Conducătorul trotinetei, cercetat pentru ucidere din culpă

Bărbatul rănit a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde a fost supus unor investigaţii medicale, iar medicii au luat decizia de a-l transporta la un spital de specialitate pentru tratament neurochirurgical. Cu câteva minute înainte de a fi urcat în ambulanţă bărbatul de 71 de ani a început să se simtă rău şi a decedat.

Poliţiştii au deschis dosar penal, iar bărbatul care conducea trotineta va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

La începutul anului 2020, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, noi reguli pentru conducătorii de trotinete electrice. Aceștia trebuie să aibă cel puțin 14 ani pentru a putea ieși pe drumurile publice și nu mai pot circula pe trotuare cu vehiculul lor preferat.

Citește și:

Trotineta electrică, interzisă pe trotuar! În ce condiții ai voie să folosești acest mijloc de transport pe drumurile publice

Trotinetele electrice, pericol public! Un om a murit. Cine mai are voie să le conducă

Loading...

Citește și