Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău. Două persoane au murit

avion_prabusit_buzau.jpg

avion prabusit buzau
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău
Foto: captură DIGI24
Citeste tot despre: 

Alertă în județul Buzău, după ce un localnic a anunțat că a văzut cum un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Nehoiu! Salvatorii au mers în zona indicată pentru a verifica informația, iar din primele detalii, există și doi morți.

UPDATE: Avionul a decolat de la Ghimbav și trebuia să ajungă la Constanța. Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău a confirmat că există două victime.

Un localnic din zona Nehoiu a sunat la 112 în jurul orei 15.30 şi a anunţat că a văzut un avion de mici dimensiuni prăbuşindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate, anunță DIGI24.

Informațiile de la Prefectura Buzău spun că două persoane ar murit în accident, iar vremea era nefavorabilă încă din noaptea trecută, fiind cod galben de furtuni.

Avionul a mai fost implicat într-un accident

"Este vorba despre un avion Storch Edge S, neomologat în România, dar înmatriculat la noi. În 8 august 2016 a avut parte de o aterizare forțată în județul Argeș", a povestit Sorin Stoicescu, expert în aviație, pentru sursa menționată anterior. "Se pare că s-a întâmplat același lucru ca în 2016. A căutat o zonă pentru o aterizare forțată. Zona Nehoiu-Nehoiașu este destul de dificil pentru o aterizare în siguranță, de aceea s-a și rupt", a mai adăugat acesta.

„A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”, au spus cei de la ISU Buzău despre apelul primit la 112.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1