Ultima zi de vară. 20 de grade diferență între nordul și sudul țării

Ultima actualizare:

    Astăzi, 17 septembrie, s-a răcit considerabil în nordul țării, iar temperaturile vor coborî și în zilele următoareFOTO: adevarul.ro
Astăzi, 17 septembrie, s-a răcit considerabil în nordul țării, iar temperaturile vor coborî și în zilele următoareFOTO: adevarul.ro

Gata! A venit frigul! Astăzi, 17 septembrie, la orele prânzului au fost 7 grade la Bistrița, 13 grade la Rădăuți și 14 grade la Suceava, după ce săptămâna trecută se înregistrau 28 de grade. Meteorologii au prognozat 20 de grade diferență între nordul și sudul țării. Este ultima zi caldă din acest an.

Pregătiți plapuma, căciulile și fularele! Astăzi, 17 septembrie, s-a răcit considerabil în nordul țării, iar temperaturile vor coborî și în zilele următoare. La munte se vor înregistra temperaturi negative.

Un val de aer rece, polar, a intrat în țara noastră prin nordul țării. A adus temperaturi de iarnă: în timpul nopții de 16 spre 17 septembrie, au fost 3 grade la Vârful Omu și Întorsura Buzăului, iar în nopțile următoare vor fi și mai mici.

17 septembrie, ultima zi de vară

Astăzi, 17 septembrie, la orele prânzului, era o diferență de 20 de grade între nordul și sudul țării.

În zilele următoare, temperaturile se vor prăbuși.

  • În Maramureș și Transilvania, de la 27 de grade luni (16 septembrie), se vor înregistra 16 grade până duminică. În timpul nopților, se vor înregistra în jur de 4 grade de joi, 19 septembrie.
  • În Moldova, temperaturi au coborât cu 10 grade de luni, 16 septembrie, până azi, 17 septembrie. Luni, erau 27 de grade, iar de azi  nu vor fi mai mult de 16 – 17 grade. În timpul nopților, sunt prognozate temperatrui de 5 – 6 grade în weekend.
  • La munte, temperaturile scad brusc, de la 18 grade, la 6 grade în weekend. În timpul nopților, din 19 septembrie, până pe 23 septembrie, vor fi temperaturi de sub zero grade.
  • Și în sudul țării, temperaturile o iau la vale: de la 30 de grade, la cel mult 20 de grade în weekend. Și nopțile vor fi reci: 6 – 8 grade în weekend.
  • Pe Litoral, de joi se răcește accentuat: nu mai mult de 16 – 18 grade.
  • Frigul ajunge și în vestul țării: temperaturile coboară de la 28 de grade, la 18 grade în weekend.
  • Răcirea vremii nu este însoțită de ploi însemnate. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie, dar nu sunt prognozate cantități mari de precipitații. La munte, s-ar putea transforma în precipitații mixte.
  • După 22 septembrie, va urma o încălzire treptată, până în jur de 24 - 26 de grade.

Citește și:

Cum ne pregătim garderoba pentru toamnă

Depresia de toamnă. Cum apare, ce simptome are şi cum o putem preveni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net