Uite cum prepari acasă cei mai zemoși mititei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu este român, sărac sau bogat, care să nu vrea să mănânce mici de 1 Mai. Rafturile sunt pline cu mici gata preparați, dar puteți să-i faceți și acasă și să iasă chiar mai gustoși ca cei din magazin.

Sigur, este o chestiune de gust. Mititeii se pot face din carne de porc în amestec cu vită sau berbecuț, sau cu toate trei. Și condimentele pot fi diferite: mai mult sau mai puțin usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru.

Important este să curățați bine carnea, compoziția să aibă o treime grăsime, să amestecați bine compooziția și să țineți la maturat pasta de mici, înainte de a-I forma.

Iată cum poți să prepari acasă

INGREDIENTE: 500 g carne de porc, 1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml apă, un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căței usturoi, 1/2 linguriță pudră de usturoi 2 lingurițe, sare, piper, cimbru.

MOD DE PREPARARE: Se curăță carnea și se toacă în mașină. Carnea de vită trebuie să fie macră, iar pe cea de porc mai grasă. În final, ar trebui să fie 1/3 grăsime, la 2/3 carne macră. Tot prin mașină de tocat se trec și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper și cimbru.

Se frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mână, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă. În timp ce se frământă, se adaugă apă în care s-a dizolvat un cub de concentrat de vită (sau supă concentrată de vită). Pasta omogenă se acoperă cu capac sau folie și se pune la frigider pentru minim 4 ore. Se formează apoi micii, 8-10 cm lungime, 3-4 cm grosime. Apoi, se frig pe grătarul pentru 5-6 minute, la jar potrivit de încins.

Sursa: retetepractice.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net