Uite cum arăta în realitate Mihai Eminescu! Fotografie inedită

mihai-eminescu-poet_roman.jpg

Astăzi, 15 ianuarie, se împlinesc 169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi ai României. Fotografiile cu el sunt foarte puține
Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi ai României. Fotografiile cu el sunt foarte puține
foto: historia.ro

Fotografiile cu Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi ai României, sunt foarte puține. Uite o imagine rară care ne arată chipul poetului la 21 de ani!

Cea mai cunoscută fotografie a lui Mihai Eminescu, cea din cărțile de Română, este cea în care poetul avea 19 ani. Un bărbat frumos, că părul în vânt, cu buze senzuale, visător.

Uite cum arăta în realitate Mihai Eminescu!

Fotografia pe care o cunoaștem cu toții a fost făcută în grabă la Praga, în anul 1869, în Piaţa Sf. Wenceslas, atunci când Eminescu avea 19 ani. Avea să devină peste ani emblema lui Mihai Eminescu.

Aşa îl cunoaştem noi pe Eminescu: profil aproape sculptural, frunte înaltă, păr pe spate, papion. Totuşi, ce alte fotografii ale lui Eminescu mai există? Şi cine le-a realizat? Un lucru e sigur: ocaziile în care poetul s-a lăsat fotografiat au fost rare, scrie historia.ro.

mihai_eminescu_la_21_de_ani.jpg

asa arata mihai eminescu la 21 de ani
istoricii au găsit această fotografie aproape necunoscută, din 1871, realizată în localitatea Dresden, pe când Mihai Eminescu avea 21 de ani
foto: historia.ro

Totuși, istoricii au găsit această fotografie aproape necunoscută, din 1871, realizată în localitatea Dresden, pe când poetul avea 21 de ani.

Criticii literari care s-au ocupat de marele nostru poet au aflat că și în albumul Veronicăi Micle s-ar fi aflat fotografii cu Mihai Eminescu și că este o chestiune de timp până când vor fi găsite.

SURSA: historia.ro

Loading...