Uite cu ce s-a ales Regele Mihai din averea strămoşilor!

4-act-cap-rege.jpg

Regele Mihai are cancer

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la reședința sa privată din Elveția. La căpătâiul său a stat, conform unui comunicat al Casei Regale, Principesa Maria. Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta. Click! vă arată care este averea Casei Regale a României, pe care, de acum înainte, o va conduce fiica cea mare a Majestăţii Sale. Este vorba de patru castele, câteva mii de hectare de terenuri agricole, dar şi păduri.

În 1947, Regele Mihai I a fost obligat de comunişti să abdice şi să părăsească România. Miercuri, Regele (94 de ani) a anunţat că se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav.

Zoom
Castelul Peleş. Sala Oglinzilor este impresionantă

“În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical”, şi-a început mesajul Majestatea Sa, care, de curând, a fost operat, suferind de o formă gravă de cancer de piele, dar şi de leucemie cronică (n.r. cancer al sângelui). În continuarea mesajului, Regele Mihai a anunţat că se retrage din viaţa publică: “Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice”.

Asta înseamnă că Regele a predat succesiunea la tron Principesei Margareta (66 de ani), fiica sa cea mare, care, de acum înainte, va conduce Casa Regală a României. După ce l-au alungat din ţară, comuniştii i-au confiscat Regelui, în anul 1948, toate bunurile şi le-au trecut în proprietatea statului. Era vorba de şase castele, cinci palate, peste 15.000 de hectare de teren agricol, peste 137.000 de hectare de teren forestier, mai multe vile, imobile, case de vânătoare şi cabane. După Revoluţia din 1989, o parte din aceste bunuri au fost recuperate de Casa Regală, iar în prezent, potrivit Top 300 Capital 2015, averea acesteia este estimată la 58 – 60 de milioane de euro. Aşadar, în momentul de faţă, Casa Regală deţine Domeniul Regal Sinaia, unde se află Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor, toate retrocedate în 2008.

De asemenea, în 2001, domeniul de la Săvârşin a reintrat în posesia Casei Regale. Palatul Elisabeta, în care locuiesc Principesa Margareta şi Principele Radu, a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat. Acesta nu se află însă în proprietatea Majestăţii Sale. Casa Regală mai deţine circa 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere.

loading...
Loading...

Citește și

  • regele mihai I al romaniei

    La începutul acestui an, mai multe voci au susținut că Regele Mihai I al României ar fi murit, iar Casa Regală ar ține secret acest lucru. Presupunerile porneau de la absența din spațiul public a Majestății Sale. În 2015, Casa Regală a României a fost reprezentată mai mult de Principesa Margareta și soțul acesteia, Principele Radu. Miercuri, 2 martie, Regele Mihai a transmis că se retrage din viața publică, după ce a primit vestea că este bolnav de cancer.

  • regele mihai

    O serie de acuzații grave făcute de jurnalista Roxana Iordache cu privire la Regele Mihai (94 de ani) a scandalizat Casa Regală. Aceasta a publicat numeroase mesaje în care susține că Regele ar fi izolat și că semnăturile și mesajele care poartă numele acestuia ar fi false. Reprezentanții Casei Regale au ripostat, indignați.

  • Regele Mihai (94 de ani) este foarte bolnav, Majestatea Sa fiind operat, de curând, de o formă gravă de cancer. Veştile vin din Elveţia, unde miercuri (2 martie) s-a întrunit Consiliul Regal. Din cauza bolii, care necesită un tratament solicitant, Regele a anunţat că se retrage din viaţa publică.

  • regina ana si regele mihai

    Regele Mihai (94 de ani) este bolnav de cancer. Aceasta este vestea care, la începutul acestui an, tulbura întreaga țară și a făcut populația să stea cu sufletul la gură în legătură cu starea de sănătatea a Majestății Sale. Dar astăzi, România a fost lovită ca un trăsnet de vestea că Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani.