Uite ce urmează după ce a fost demis Guvernul Grindeanu!

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea, fericit că moţiunea a trecut. El a declarat că are patru propuneri de premier. Sorin Grindeanu a plecat din Parlament înainte de începerea votuluiFotografii: Inquam
Liviu Dragnea, fericit că moţiunea a trecut. El a declarat că are patru propuneri de premier. Sorin Grindeanu a plecat din Parlament înainte de începerea votuluiFotografii: Inquam

A trecut moţiunea anti Guvernul Grindeanu, dar circul nu s-a terminat! După ce miercuri, 21 iunie, în plenul Parlamentului, au răsunat discursuri în care oricum nu mai crede nimeni, acum, liderii coaliţiei PSD-ALDE pregătesc propunerile pentru un nou executiv. Click! îţi spune ce urmează să se întâmple pe scena politică.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a trecut cu 241 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”, astfel că guvernul este demis. S-a votat la vedere, în timp ce în faţa sălii de plen au stat în picioare, cu ochii pe urne chiar Dragnea şi Tăriceanu. Mai întâi, însă, au trecut pe la microfonul Parlamentului premierul Sorin Grindeanu, şeful PSD Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Raluca Turcan şi alţii.

Şi-au dat la „gioale” unii altora, aşa cum ştiu ei mai bine, în timp ce Banca Naţională a României anunţa, la ora 13.00, că euro continuă să crească şi a atins un nou nivel maxim din august 2012 (4,5987 lei/euro), pe fondul crizei politice din ţară.

Corneliu Olar, în costum naţional şi cu tulnic
Corneliu Olar, în costum naţional şi cu tulnic

Dar părea că niciunuia dintre politicienii adunaţi la Parlament nu-i păsa. Erau veseli şi făceau glume între ei, lăsând duşmăniile doar pentru camerele de luat vederi. Au fost şi câteva momente care i-au distras oarecum de la spectacolul de circ în care erau chiar ei „măscărici”. De pildă, la începutul şedinţei, deputatul PNL de Maramureş Corneliu Olar, îmbrăcat în costum naţional şi având un tulnic în mână, s-a postat în faţa prezidiului şi a spus: „Îi chem pe fraţii mei Tăriceanu şi Dragnea să vină să-şi iubească ţara”, făcând referire la intenţia PSD-ALDE de a le face ungurilor anumite favoruri în schimbul voturilor. Apoi, parlamentarii PNL au afişat mesaje de genul: „Ruşine PSD” sau „Grindeanu=Dragnea”. 

Dragnea şi Băsescu au făcut glume
Dragnea şi Băsescu au făcut glume

După rezultatul votului, Dragnea a pornit prin sala plenului pentru a da mâna cu colegii care au susţinut moţiunea, apoi a declarat: „Mă bucur că a trecut moţiunea, dar, în acelaşi timp, sunt mâhnit că s-a ajuns aici. De acum încolo, trebuie să reconstruim”. La rândul său, premierul demis Sorin Grindeanu a precizat că o să-şi facă datoria „până când ţara va avea un guvern funcţional”. 

Preşedintele consultă partidele luni, 26 iunie

Aşadar, urmează ca PSD-ALDE să-i propună preşedintelui României Klaus Iohannis un nou premier. Şeful statului, care este plecat din ţară, a declarat deja că nu are de gând să facă rabat „de la criteriile pe care vi le amintiţi de anul trecut când am numit Guvernul Grindeanu. România are nevoie de un premier integru şi voi numi doar un premier integru”. Asta înseamnă că actualei coaliţii PSD-ALDE nu-i va fi aşa de uşor să-l mulţumească pe preşedinte.

Dragnea şi Victor Ponta,  în timpul dezbaterii
Dragnea şi Victor Ponta, în timpul dezbaterii

Cert este că Iohannis va convoca luni, 26 iunie, consultări cu partidele parlamentare în vederea numirii premierului, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. Dacă preşedintele e de acord cu propunerea, va face public numele primului ministru. Urmează ca noul premier să-şi formeze echipa de miniştri cu care se va duce în Parlament pentru vot. Dacă propunerea trece, guvernul va depune jurământ în faţa preşedintelui şi va fi învestit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net