Uite ce super-clinici are familia Oprescu!

Ultima actualizare:
Mircea ar urma să-și viziteze astăzi tatăl arestat
Mircea ar urma să-și viziteze astăzi tatăl arestat

”Meseria e brăţară de aur” e o zicală ce se potriveşte perfect în cazul lui Sorin Oprescu. Talentul de chirurg, relaţiile din lumea medicală şi priceperea de a scoate bani şi şpăgi şi din piatră seacă l-au ajutat pe primarul arestat al Capitalei să adune o avere impresionantă.

Sedii moderne, condiţii de lux pentru tratamente, preţuri pe măsură şi specialişti renumiţi din toate domeniile. Sorin Oprescu (64 de ani) n-a stat cu mâinile în sân şi a investit, se pare, sume fabuloase, de provenienţă dubioasă, în câteva clinici de lux din Capitală.

Academica Medical Center, de exemplu, are două sedii cochete, în zone foarte bune din Bucureşti: Pitar Moş (zona Magheru) şi Bd. Aviatorilor, la o aruncătură de băţ de parcul Herăstrău.

Clinica Academica din Pitar Moș a înregistrat, în 2014, un profit de 10 milioane de lei
Clinica Academica din Pitar Moș a înregistrat, în 2014, un profit de 10 milioane de lei

În plus, surse bine informate din lumea medicală spun că familia Oprescu nu este străină nici de un spital modern, de cinci stele, cu aparatură performantă, situat în zona Unirii-Mărăşeşti. Toate cele trei unităţi medicale oferă consultaţii şi investigaţii pe orice domeniu, de la chirurgie estică, oftalmologie şi imagistică până la ginecologie, naşteri şi psihiatrie.

”Nu vă temeţi, noi suntem doctori”, este sloganul de la Academica, unde lucrează medici specialişti şi profesori universitari de renume, care atrag pacienţii ca un magnet. Pacienţi care însă au şi portofelele foarte dotate, deoarece preţurile nu sunt tocmai mici: 250 de lei consultaţia la un profesor, 110 lei administrarea unei perfuzii şi 400 de lei o colonoscopie.

Oficial, numele lui Sorin Oprescu nu apare în actele acestor clinici, însă cei care au fost „scoşi în faţă” sunt fiul său, Mircea Oprescu, şi fratele primarului, Dorin Oprescu, ca acţionar şi administrator ai firmelor care deţin, oficial, clinicile. Investiţiile sunt de câteva zeci de milioane de euro, dar provenienţă a banilor nu mai e acum un semn atât de mare de întrebare.

Primarul Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de luare de mită şi participare la grup infracţional. Conform rechizitoriului, lui i-ar fi revenit circa 10% din orice contract. Teoretic, câteva milioane bune de euro!

Mircea Oprescu, fiul bun la toate


    Mircea ar urma să-și viziteze astăzi tatăl arestat
Mircea ar urma să-și viziteze astăzi tatăl arestat

Mircea Oprescu, fiul primarului arestat, are 37 de ani, e căsătorit și are trei copii, două fetițe și un băiețel. De-a lungul anilor, numele lui Mircea a apărut în mai multe scandaluri legate de ”sifonarea” unor bani publici din Primăria Capitalei.

Cel mai cunoscut caz e cel al adăpostului Dogtown din Uzunu, judeţul Giurgiu, unde ar fi trebuit să ajungă mare parte din maidanezii adunați de pe străzile Capitalei. Oficial, adăpostul a fost ridicat din sponsorizări de câțiva prieteni ai lui Mircea Oprescu. Tatăl lui, primarul Oprescu, ar fi urmat să aducă aici mii de câini, urmând să plătească sume imense pentru îngrijirea acestora.

La începutul anului 2015, ziarul Național a dezvăluit faptul că Mircea Oprescu se ocupă la Viena de înființarea unei clinici private, unde ar fi urmat să se retragă primarul Capitalei, după ce nu ar mai fi candidat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net