Klaus Iohannis, cum nu l-ai mai văzut: ce «plete» blonde avea la 22 de ani! Ce nu știați despre președinte

Ultima actualizare:
1981. Klaus Iohannis (22 de ani) era un tânăr înalt, bine făcut, cu părul blond vâlvoi
1981. Klaus Iohannis (22 de ani) era un tânăr înalt, bine făcut, cu părul blond vâlvoi

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat pagina electronică de campanie pentru alegerile prezidenţiale. A postat şi fotografii cu el din tinereţe și a povestit despre tinerețea sa. Click! vă arată ce freză avea Klaus Iohannis la 22 de ani și 9 lucruri pe care nu le știați despre președintele țării.

Klaus Iohannis este prezent online cu o nouă pagină oficială, cea de candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie. A postat biografia sa, fotografii de la evenimente importante petrecute în timpul mandatului său de președinte, dar și poze din tinerețe.

Klaus Iohannis se prezintă pe noul site oficial, cel de campanie electorală.

”Am crescut pe străzile vechi, din apropierea Centrului istoric. Nu cred să fie zid sau cotlon pe care să nu-l fi descoperit atunci. Erau vremuri în care copiii încă puteau să alerge liberi pe străzi, fără să fie nimeni îngrijorat că li s-ar putea întâmpla ceva. Şi niciodată nu s-a întâmplat nimic, cu niciunul dintre noi. În afara acestui sentiment de bucurie şi de libertate, nu-mi amintesc foarte multe lucruri din copilărie", afirmă Iohannis, pe site-ul său de campanie.


    1981. Klaus Iohannis (22 de ani) era un tânăr înalt, bine făcut, cu părul blond vâlvoiFoto: iohannis.ro
1981. Klaus Iohannis (22 de ani) era un tânăr înalt, bine făcut, cu părul blond vâlvoiFoto: iohannis.ro

Poză rară: Klaus Iohannis la muncă patriotică în timpul studenției (anul 1981)
Poză rară: Klaus Iohannis la muncă patriotică în timpul studenției (anul 1981)

Sunt prezentate date şi fotografii din Sibiu, despre care Iohannis afirmă: "Se spune că oamenii sunt legaţi de locurile în care aleg să trăiască prin fire care, de multe ori, le rămân lor înşile ascunse. Despre Sibiu pot să spun că este locul din care am pornit şi, în acelaşi timp, locul la care am revenit: nu din comoditate, ci pentru că, trăindu-mi aici copilăria şi adolescenţa, mi-am dat seama că Sibiul este oraşul cu care am cele mai multe afinităţi".

Ce nu știați despre Klaus Iohannis

Click! vă prezintă și alte lucruri puțin cunoscute despre președintele României, Klaus Iohannis.

• Vârstă: 60 de ani • Zodie: Gemeni • Înălţime: 1,92 m, poartă nr. 45 la pantofi • Starea civilă: Căsătorit cu Carmen, fără copii • Pasiuni: drumeţiile, mersul pe bicicletă, cultivă trandafiri, tenisul • Studii: Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj • Carieră: profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului, reales în  2004,  2008 şi 2012, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

9 secrete ale președintelui Klaus Iohannis

A ajuns preşedintele românilor, deşi a fost acuzat că nu este român, că nu este ortodox şi nu ştie să-şi facă semnul crucii. Click! îţi spune totul despre Klaus Iohannis (60 de ani) şi familia sa.

1. Familia sa e de 850 de ani în Transilvania. Înainte de a fi numit în mod oficial candidat la prezidenţiale, preşedintele PNL şi candidatul Alianţei Creştin Liberale în cursa pentru Cotroceni a mărturisit într-un interviu pentru adevarul.ro, că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, şi se consideră un bun român. „Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult... Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie... Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.

2. Părinţii lui nu au fost niciodată severi. “Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiţie medie, nici bogaţi, dar nici săraci lipiţi pământului”, spune el. În plus, părinţii lui nu l-au certat niciodată pe vrema când era şcolar.

3. A luat cursuri de dansuri şi bune maniere. În timpul facultăţii, viitorul preşedinte a locuit într-o cameră de cămin de 15 mp, împreună cu alţi 6 studenţi, toţi saşi. Colegii îl descriu ca un tip manierat şi politicos, care la un moment dat chiar s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maniere.

4. A ieşit în stradă la Revoluţie. ” În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, povesteşte Iohannis.5. Noul preşedinte este foarte priceput în gospodărie. Îi place să meşterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

6. Părinţii săi au emigrat în Germania după 1989. “Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Johannis într-un alt interviu. Acum, Gustav ­Heinz Johannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.

7. Nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului, care prefer ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.

8. Drumeţiile şi trandafirii sunt pasiunile sale. Primarului Sibiului are o grădină superbă plină de trandafiri, pe carte i-a botezat. Grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.

9. 30 de ani a mers la serviciu pe bicicletă. Pe vremea când era profesor  “de ţară” străbătea 2 km pe uliţele desfundate indiferent de vreme. Nici când a ajuns primar nu a renunţat la acest obicei.

Citește și:

Cât costă noua carte scrisă de Klaus Iohannis. Câți bani a mai câștigat din scris

Klaus Iohannis, primul pe buletinele de vot la alegerile prezidenţiale. Dăncilă va fi pe poziţia 5

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net